Àcid Desoxiribonucleic

Apostem per la teràpia gènica

a Actualitat/Ciència/Opinem

La teràpia gènica és una teràpia que pretén reparar o substituir un gen malmès per poder curar alguna malaltia gènica. Consisteix en, a través de diversos mètodes, canviar un gen defectuós per un altre de sa, evitant així alguna malaltia gènica. Tot i ser un tema controvertit, aquest descobriment pot ser revolucionari per la nostra societat. 

Microscopis

En primer lloc, la teràpia gènica és un mètode molt positiu per la nostra evolució. Gràcies a aquest nou descobriment, si algú pateix alguna malaltia que afecta la seva vida, ja sigui dificultant-la o reduint-la, es podria arribar a curar. Mitjançant aquesta teràpia, és possible canviar cap a millor la situació de vida d’alguns malalts, ja que n’hi ha molts que pateixen dia rere dia arreu del món.

Per altra banda, molta gent no considera la teràpia gènica èticament correcta. La principal raó és que modifica l’ADN d’una persona canviant un dels seus gens, únic en aquell ésser. No obstant això, què faríeu vosaltres? Salvar una vida o bé, deixar-la patir o morir per un motiu ètic?

Per acabar, és una teràpia segura, i també està demostrat que funciona, ja que fa 30 anys es va curar un nen bombolla mitjançant aquesta teràpia. Normalment, els nens bombolla perden la pràctica totalitat del sistema immunitari, elevant els riscos que puguin patir malalties que desemboquin, tristament, en la mort. Per sort, la teràpia gènica s’ha convertit en un mètode fiable per evitar aquestes malalties.

Fil·lament d'ADN que contè la informació genètica d'un èsser

En definitiva, la teràpia gènica ja és una realitat, que obre noves portes i possibilitats. És sinònim de millora i d’evolució, per aquest motiu no volem tallar les ales a l’avenç. Tot i això, encara haurem d’esperar un temps per poder veure aquesta teràpia com un tractament habitual.

Fet per: Clàudia Nieto, Sergio Martínez, Wassima Zarouali i Clàudia Valero

Hola! Em dic Clàudia Valero, tinc 15 anys i estudio 4t d’ESO a l’escola La Salle Premià de Mar. M’agrada molt l’escriptura i la fotografia, per aquest motiu he decidit sumar-me a aquest nou projecte. En el meu temps lliure m’encanta escoltar música, i també llegir. Estic molt emocionada per enfrontar aquest repte, espero aprendre noves coses i gaudir d’aquesta oportunitat.

El més recent de

Anar a dalt