Tot va de tardor

a Actualitat/Cultura

Vilassar de Dalt es vesteix de tardor per inaugurar la trentena edició de la “Fira del Bolet i la Natura

El 27 d’octubre d’aquest any es va celebrar la 30a edició de la “Fira del Bolet i la Natura”, a Vilassar de Dalt. La fira popular va ser organitzada pels Amics dels bolets i va estar oberta tot el dia, per a tots els públics.  La fira es va preparar el dia abans, quan dos dels seus organitzadors, Toni Marí i Toni Sánchez, van organitzar una sortida familiar al bosc, per collir mostres per la gran exposició de bolets del dia 27.

La fira va començar al carrer Marquès de Barberà. Els elements que més abundaven eren les paradetes. Només a l’entrar, el primer que es podia veure era la paradeta de l’esplai de Vilassar de Dalt, per tal de recollir diners per les seves activitats i manteniment. Al costat, una altra botigueta feia una gran paella per a totes les persones aficionades.

Botiga de cistells de la fira del bolet (fotografia de Marta Pando)

Tot el carrer estava molt ple de diferents tipus de parades, on les de bolets destacaven més. Tot i això, també hi havia parades d’embotits, formatges, olives, fruites i verdures, herbes, dolços i ceràmica… Característiques de qualsevol festa. A més, hi havia altres comerços que venien productes no tan ambientats en la festa, com ara pastissos, joguines, vins, melmelades, joguines i llibres. Una paradeta que va destacar va ser la de la botiga de cistells per collir bolets de muntanya.

L’exposició de bolets i de natura es va celebrar a l’edifici del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, a la masia de can Banús. Abans d’entrar pròpiament a l’edifici, hi havia un espai a l’aire lliure, on hi havia taules amb menjar per fer-hi tastets de bolets. Aquesta era una zona amb poca gent, ja que la major part del públic va decidir entrar a presenciar l’exposició que es trobava a l’interior.

L’exposició de bolets al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (fotografia de Marta Pando)

L’exposició en si estava dividida en dues parts, distribuïdes en dues sales diferents. La primera, dedicada a Jaume Ventura (fundador arqueològic), estava destinada a la flora i la fauna de la serralada litoral.

Aquí, hi havia diverses exhibicions sobre les amenaces que pateixen els boscos, les coves, els camins i les escultures naturals de les valls, les situacions meteorològiques d’aquest espai, la història dels dòlmens que s’hi poden trobar, i la gran diversitat d’espècies que hi viuen, entre d’altres. A més, molts dels panells informatius tenien elements interactius, i pels més petits, jocs a partir d’aquestes informacions.

La segona sala consistia en una habitació enorme dedicada, òbviament, als bolets. Concretament, s’hi podien trobar un abundant nombre d’espècies diferents, cadascun amb una etiqueta per tal d’identificar-los.

Cap al final de la fira hi havia més establiments d’entreteniment per als nens i nenes. També hi havia parades de gent voluntària com ara Càritas o Terranova, entre d’altres. Tot això combinat amb el públic divers i la banda musical van crear un ambient familiar de caràcter festiu i alegre.

Fet per: Marta Casas, Sara Mongay, Cristina Palomar, Marta Pando i Elena Ramos

Hola em dic Elena Ramos i tinc 15 anys. Actualment, estic cursant 4t d’ESO a La Salle Premià de Mar. La meva passió és el futbol. En el meu temps llibre, m’agrada escoltar música, practicar esports i estar amb la gent que estimo. Considero que aquest projecte és molt original i ens pot obrir els ulls de cara al futur, és per això que ho faré amb tota la meva il·lusió.

El més recent de

Anar a dalt