Chromebook, les noves tecnologies al servei dels més petits i petites

35 views
Alumnes de La Salle Premià utilitzant els Chromebooks (La Salle Premià)

Els i les alumnes de Primària utilitzen petits ordinadors per començar a treballar i a cercar informació per als seus treballs

En aquesta entrada al nou curs tan diferent que se’ns ha presentat, els i les alumnes de Primària de La Salle Premià han tingut una sorpresa a l’aula: l’equip directiu ha decidit introduir el Chromebook, un ordinador perquè els i les alumnes comencin a seleccionar la informació més rellevant i el professorat els pugui formar en l’àmbit digital.

Alumne utilitzant el seu Chromebook per fer la feina (La Salle Premià)

El Chromebook és una eina de treball perquè els i les alumnes comencin a gestionar la informació que troben a la xarxa. Així, els professors i les professores els/les poden avaluar en l’àmbit digital.

Tal i com ens ha comentat el mestre Ricard Vives, de 6è de Primària, els professors i les professores també aprofiten aquesta oportunitat per preparar els i les alumnes de 6è l’entrada a l’ESO i per enfocar-los de cara a nous reptes.

Aquest ordinador, com bé diu el seu nom “Chrome”, és un ordinador on només trobem Google Chrome, una biblioteca on guarden els seus fitxers i res més. Els i les alumnes obren els seus ordinadors i de moment, mentre són a l’escola, entren com a convidats/des. Aleshores tot el que fan es fa amb la base de Chrome, via online i els/les professors els/les poden anar vigilant.

Chromebook és una eina vàlida per totes les assignatures que poden arribar a fer, ja que té moltes capacitats d’utilitat. Una vegada surten de l’ordinador com a convidat, perden tot el que no han guardat. Tots els nens i les nenes estan molt alegres a l’hora d’anar a fer servir l’ordinador, ja que en cursos anteriors, no el tenien. Ara han aconseguit tenir-los a les seves mans durant la setmana i poder treballar amb ells més sovint. Guarden els ordinadors a les classes mentre es carreguen, i quan els necessiten els agafen i els utilitzen.

Segons Ricard Vives, els professors i les professores estan contents/es amb l’actitud dels alumnes davant dels ordinadors, “al principi estaven nerviosos per utilitzar els ordinadors, però després, a l’hora d’anar a fer les activitats, estan tranquils fent els exercicis”. Un exemple clar i positiu de com posar la tecnologia al servei de l’educació.

Escrit per: Clara Herraez, Marta Rais, Txell Ramos i Emma Rubio.

close

Hola, sóc la Txell Ramos i tinc 15 anys. Visc a Premià de Mar i a Mataró. M'agrada molt l'esport, però en concret el voleibol, també em motiva la cuina i la lectura. Això de poder participar a La Salle Report em motiva bastant, ja que també m'agrada escriure una mica, i ara tindré l'oportunitat d'escriure tot allò que em proposin i anar millorant a poc a poc.

El més recent