Els més grans mereixen un respecte

/
105 views
Parella d'avis passejant (Imatge d'arxiu)

En diverses ocasions hem estat testimonis d’imatges on es troben situacions vergonyoses i inacceptables en què un treballador insulta, sacseja o, fins i tot, agredeix a una persona gran, indefensa, que no ha escollit estar en una residència. Potser no es pot valdre per ella mateixa i necessita que algú la cuidi.

Una de les últimes escenes que hem pogut veure a les notícies i a les xarxes va passar a la residència Mossèn Homs de Terrassa (Barcelona). Dos treballadors reien d’una dona gran que no podia aixecar-se del llit mentre l’insultaven. Van tenir un mal comportament cap a la dona i elles mateixes ho van publicar, amb un to burlesc.

Coincidint amb el dia Internacional de la Gent d’Edat, estaria bé dedicar un moment a reflexionar sobre  les bones i males maneres de tractar als nostres avis i a les nostres àvies.

Aquestes persones poden ser víctimes en silenci en la majoria de casos d’aquests maltractaments ja que es troben en una posició vulnerable i en estat d’indefensió. Deixar els teus avis,o persones grans a una residència ja no es creu que sigui la millor opció.

Avis jugant a escacs al carrer (imatge d’arxiu)

Cap tipus d’agressions, ja siguin verbals, físiques o psicològiques han de ser acceptables

Els més grans mereixen un respecte i cal conscienciar a la gent perquè situacions  similars no es repeteixin. Actes i pensaments com aquests no haurien de representar totes les residències o fins i tot, la nostra societat. Cap tipus d’agressions, ja siguin verbals, físiques o psicològiques han de ser acceptables. Si no es lluita contra aquestes injustícies, s’acabarà normalitzant, ja que tot i que siguin ancians continua sent mereixedora d’uns valors i un respecte, respectant els valors humans.

Fet per: Sara Forés, Irati Jornet, Olalla Suárez, Claudia Thompson, Cinta Valero.

close

El més recent