Ja està aquí la nova Play Station 5

El 19 de novembre sortirà a la llum la nova consola de Sony

35 views

Els gamers ja feia temps que esperaven aquest moment. Per fi, el 19 de novembre sortirà a la llum la nova Playstation 5. Amb uns gràfics revolucionaris per la indústria de les consoles, segur que deixarà satisfets a tots els jugadors i a totes les jugadores. De fet, ja hem pogut veure els gràfics d’alguns jocs, com per exemple, el tràiler del NBA 2K21 o del esperat Marvel’s Spider-Man Miles Morales. Ja s’ha comentat sobre el nou so 3D per els auriculars que s’implementarà en aquesta nova consola on més endavant també serà per televisió. Un cop explicat tot això entrarem en detalls.

Preus i accessoris

La nova play station serà la més cara fins avui en dia, el seu preu és de 499,90 euros per a l’edició amb disc i 399,90 euros per l’edició digital.

Per aquesta edició de la play, hi ha diferents accessoris: el mando inalàmbric DualSense PS5 amb un cost de 69,90 euros, la càmera HD de 59,90 euros, l’estació de càrrega DualSense de 29,90 euros i per últim uns auriculars Pulse 3D Wireless amb el pressupost de 99,90 euros.

A més de la seva major potencia tècnica, PS5 destacarà pel seu control. Els comandaments de la PS5 disposen de tecnologia hàptica, és a dir, que permetrà una vibració capaç d’ajustar-se a cada tipus de videojoc i situació. Una cosa que sumat a uns “gallets adaptables” (els tradicionals botons L2 i R2 reajustats per tenir més precisió), prometen una experiència de joc més immersiva.

Comandament nova Play Station 5 (Sony)

PS5 retrocompatible

Per la seva part, el lector Blu-ray de la consola serà capaç de llegir discos de fins a 100 GB. I com es va dir en el seu moment, PS5 seguirà amb la capacitat de jugar amb jocs físics pel que s’obre la porta a la retro compatibilitat, és a dir, que podrem jugar als jocs de PS4. 

De la mateixa manera, Sony també ha confirmat que la nova PS5 serà compatible amb les actuals ulleres de realitat virtual PS VR.

Especificacions de la consola

CPU: 8 nuclis Zen 2 a 3.5GHz (freqüència variable)
GPU: 10.28 TFLOPs, 36 CUs a 2.23GHz (freqüència variable)
Arquitectura de la GPU: RDNA 2 a mida
Memòria/Interfaç: 16GB GDDR6/256-bit
Ample de banda de la memòria: 448GB/s
Emmagatzematge 825GB: SSD a mida
IO: 5.5GB/s (Pur), 8-9GB/s de mitja (Comprimit)
Ampliació d’emmagatzematge: Slot NVMe SSD
Emmagatzematge extern: Compatibilitat USB HDD
Lector òptic:
4K UHD Blu-ray

La veritat és que la nova Playstation il·lusiona molt al públic i tothom té moltes ganes de que arribi el 19 de novembre. Ja teniu la vostra?

Jordi Domínguez, Jan Martí, Ingrid Pastor, Mario Rodríguez i Gerard Torras.

close

Hola em dic Gerard Torras i tinc 15 anys. Visc a Vilassar de Dalt però estudio a Premià de mar, més concretament a la Salle Premià. M’agrada molt la informàtica i programar coses. De fet, he creat una aplicació sobre com tenir una dieta saludable. Estic molt content de formar part de la Salle Report, ja que crec que puc aprendre moltes coses però també aportar coses noves. Sempre he volgut ser periodista i ara que tinc la oportunitat, no la desaprofitaré. Afronto aquest nou repte amb moltes ganes i il·lusió. Ja estic impacient per escriure el primer article!!

El més recent