La Covid-19 també afecta les activitats extraescolars

24 views

No només l’escola s’ha vist afectada per les mesures contra la Covid-19, sinó que en el temps de lleure els i les adolescents també es troben amb dificultats

Que la Covid-19 ha canviat les nostres rutines i el nostre dia a dia és un fet, des d’on anem fins a condicionar amb qui ens relacionem. Des de l’escola a les activitats extraescolars, tot l’entorn dels i les joves s’ha vist afectat pel virus. Les circumstàncies d’un gimnàs, d’una escola de ball i d’un teatre ja no són les mateixes, i el seu funcionament ha canviat radicalment.    

Classes de ball amb distància

Segons explicsa la Karina Warde, a les classes de ball ara s’ha d’estar a 2 metres de distància, s’ha d’anar a beure aigua per grups petits de 3 persones màxim i abans d’entrar a la sala s’han de desinfectar, no només les mans, sinó també totes les sabates. 

Classes de teatre amb ritual previ

A l’escola de teatre de Premià de Mar ara assisteixen 8 persones i abans d’entrar a la sala han de complir amb tot un ritual: a la recepció del teatre es prenen la temperatura, es posen gel de mans i es descalcen i deixen les sabates allà mateix. Les classes ara es fan amb les finestres obertes i les mascaretes hi són presents tota l’estona. Segons assegura la Sara Ramos “això s’està tornant molt estressant però és necessari”.

Classes de gimnàs, sense dutxes

A l’hora d’aeròbic de l’Ainoa Santiesteban a la classe són 10 persones. Només arribar al gimnàs els prenen la temperatura i sobretot els hi fan netejar les mans amb gel desinfectant. A classe cadascú té l’espai corresponent, distanciat de la resta i l’exercici es pot practicar amb o sense mascareta. Quan acaba la classe han de marxar cap a casa sense dutxar-se, ja que els vestidors del gimnàs es troben tancats.

Hi ha gimnasos però, com el de la Mertixell Trujillo, que han tancat al no poder mantenir les distàncies de seguretat.

Fet per: Sara Ramos, Karina Warde, Ainoa Santiesteban i Meritxell Trujillo

close

Hola soc l’Ainoa Santisteban Domingo tinc 15 anys cap a 16, visc a Premia de Mar, Barcelona. Estudio a la Salle de Premia de Mar. El temps lliure m’agrada cuinar i escoltar música, tambe m’agrada pasar temps amb els amics. Soc una noia simpática

El més recent