Entrada de l'escola La Salle Premià (La Salle Premià)

La Salle Premià es blinda contra la Covid-19

29 views

L’escola ha plantejat una sèrie de mesures per evitar contagis i la propagació del virus durant aquest nou curs

El curs 2020-21 s’ha iniciat a totes les escoles de Catalunya seguint els protocols sanitaris establerts per la Generalitat per prevenir el contagi de la COVID-19. Les mesures bàsiques són establiment de grups estables-bombolla per controlar millor possibles casos, rentat de mans abans de cada classe, distància de 1,5m entre l’alumnat i mascareta a Primària i ESO tant per a alumnes com per a professors i professores.

Malgrat totes aquestes mesures però, resulta molt complicat evitar contagis i el passat dilluns 28 de setembre, a primera hora del matí, va arribar a l’escola un dels grups bombolla de 4t afectat per un cas positiu. 

Activació del protocol COVID-19

Immediatament després de la detecció d’un positiu, l’escola va activar el protocol COVID-19 i mantenint les distàncies i les mesures els i les alumnes del grup afectat es van dirigir cap al camp de futbol per esperar un nou avís. Tots plegats van romandre en una cantonada del pati i després es van dirigir cap a la biblioteca del centre, per tal de respectar una distància de seguretat de 3 metres entre ells i estar separats de la resta de classes. Finalment però, el grup estable no va haver de confinar-se a casa.

Segons ens han explicat la directora de l’escola, Marta Mas i el sotsdirector, Ernest Casaponsa, el grup classe no va ser confinat perquè les 48 h de contacte amb els companys de classe abans que es donés el cas positiu es van complir, així doncs el confinament no va ser necessari per a tot el grup estable ni les proves PCR.

Segons aquest, al centre hi ha unes aules especials per casos de covid-19. En cas d’haver-hi dues classes amb COVID la segona d’aquestes s’adreçarà cap a un altre punt de l’escola on estaran separats dels altres alumnes, en una altra aula bombolla.

Fet per: Miryam Espín, Júlia Navarro, Sofia Comas, Víctor Ricciardi i Lorna Muñoz.

close

Hola, em dic Miryam i tinc 15 anys. Fora de l’escola aprofito la major part del temps per ballar i estar amb els meus amics, encara que també li poso molta dedicació a l’estudi.

Aquest any vull ser reportera de La Salle Report. Els temes que m’agradaria treballar i investigar són els científics o bé fer un estudi de com han evolucionat els joves d’abans als d’ara gràcies a l’aparició de noves tecnologies.

El més recent