Nora Duran entrevistant Pablo Amaya, professor de robòtica a La Salle Premià (La Salle Report)

Sembla ser que tot continua

45 views

Després d’una dura pandèmia, l’alumnat i el professorat han tornat a les aules amb incertesa però molt entusiasme

Després de 6 mesos l’alumnat i el professorat, retornen als centres educatius, amb molta il·lusió. Ha sigut una crisis sanitària difícil d’afrontar, però ara és l’hora d’acostumar-se a aquesta nova normalitat. Hem parlat amb alguns professors de La Salle Premià per saber com ho han viscut els professors i professores de La Salle Premià els últims mesos.

En quins aspectes de la teva vida professional t’ha afectat més la Covid-19?

Silvia: Sobretot he notat el canvi d’horari, ja que estava acostumada a l’altre. A la vida social, estar amb l’alumnat, amb els amics, fer activitats a l’aire lliure.

Assumpta: Negativament, amb la distància de l’alumnat, haver de fer classes telemàticament i el estar amb l’alumnat el dia a dia. Positivament, m’he hagut d’espavilar amb les tecnologies i he après moltes coses que abans no sabia.

Pablo: En la manera de treballar i donar classe, la forma de relacionar-me amb l’alumnat i companys.

Durant el confinament he après moltes coses que abans no sabia

Assumpta Queralt, professora La Salle Premià

Com vas aprofitar el teu temps lliure durant la pandèmia?

Sílvia: Vaig aprofitar-lo fent esport a casa seguint a youtubers, vaig aprendre a fer coses com pa i vaig aprofitar molt el Netflix.

Assumpta: No he tingut gaire temps lliure, però el poc que tenia, feia treballs manuals i treballava el jardí.

Pablo: No vaig tindre gaire temps lliure, però vaig aprofitar per anar a nadar al mar, ja que podia, també per arreglar les plantes, però com millor ho vaig passar va ser amb les meves filles.

Entrevistant la professora Assumpta Queralt (La Salle Report)

Prefereixo estar a l’escola que a casa

Sílvia, professora de La Salle Premià

T’ha sigut fàcil la tornada a la “nova normalitat”? 

Sílvia: M’ha costat, perquè després de 6 mesos tornar a pujar i baixar escales, el fet d’estar amb l’alumnat, també la veu, la mascareta. M’he sentit rara, però prefereixo estar a l’escola que a casa.

Assumpta: Si, el principi de la tornada l’he agafat amb moltes ganes, però en alguns aspectes m’ha costat, com el no fer sopars i no poder-me veure amb gran part de la família que des del nadal que no els veig.

Pablo: M’ha sigut fàcil la tornada, ja que tenia moltes ganes, però també l’alumnat ha ajudat a que sigui molt més lleugera.

Canviaria la mascareta sobretot i el fet de poder treballar més manipulant objectes

Pablo, professor de La Salle Premià

Si no és així, quins hàbits canviaries?

Sílvia: M’agradaria poder tornar a abraçar, fer més coses, no només quedar amb els amics i estar amb la unitat familiar, és a dir, tornar a l’antiga normalitat.

Assumpta: Canviaria el no poder-me reunir amb els meus germans, nebots… i la mascareta que encara que ens hem d’acostumar, molesta bastant.

Pablo: Canviaria la mascareta sobretot i el fet de poder treballar més manipulant objectes també poden estar amb l’alumnat.

Has fet vacances? Has sortit del país?

Sílvia: He sortit de Catalunya, ja que he anat a Galícia a veure la família. També he viatjat amb tren quan el van habilitar.

Assumpta: He fet vacances però no he sortit del país, he anat al Pirineu i després a Menorca.

Pablo: Si, però en cap moment he sortit del país,  he anat uns dies a Menorca.

Entrevista a la Sílvia, professora a la Salle Premià de Mar

Fet per: Maria Damians, Maria Altamirano, Mireia Ramirez i Nora Duran.

close

Hola, soc la Mar Sabí i vaig néixer a Barcelona l’any 2005. Actualment estic fent 4t d’ESO a l’escola la Salle Premià, a la branca social-humanística. Soc una persona molt activa i porto ballant des dels 7 anys. En el meu futur m’agradaria ser professora d’infantil.

El més recent