Sènior Femení AB Premià

Toni Lirio: “Vam haver de ficar-nos sota les vambes de l’ajuntament”

31 views

El president del club de basquet ABPremià preveu una represa de la lliga en relativa normalitat

Davant de la actual situació Covid-19, els diferents clubs esportius han hagut d’adaptar-se a les diferents mesures de seguretat per començar a entrenar i iniciar aquesta temporada 2020-21. El Club de Bàsquet Premià no n’ha estat una excepció. Per saber com es realitzarà el retorn esportiu de l’equip maresmenc, hem parlat amb Toni Lirio, president de la junta i del club de bàsquet de Premià de Mar des de fa 5 anys, format per més de 18 equips diferenciats en 9 categories.

Toni Lirio president del club Abpremia (Agrupació Bàsquet Premià)
Toni Lirio president del club Abpremia (Agrupació Bàsquet Premià)

Després del confinament com es va organitzar el club per tal de que els jugadors i les jugadores tornessin a entrenar de la forma més segura possible?

Vam haver de ficar-nos sota les vambes del ajuntament, de les persones que portaven tot el tema del Covid en el poble. No és que tu decideixis ficar la teva pròpia llei, abans has de tenir en compte les lleis que fica la institució, què és l’alcalde. Tenint en compte les lleis de l’ajuntament nosaltres hem hagut de ficar les nostres pròpies per mantenir la seguretat sanitària.

Tenint en compte les lleis de l’ajuntament nosaltres hem hagut de ficar les nostres pròpies per mantenir la seguretat sanitària.

Toni Lirio, president de l’AB Premià

Anteriorment es podien fer partits entre categories, es pot fer actualment? O hi ha alguna mesura especial?

Sí, una vegada ja has entrat al pavelló, significa que ja has passat les normes d’entrada i de seguretat, poden jugar entre categories, exactament igual que quan ve un club de fora, està permès jugar contra aquell club

Cada any el club organitza un campus de bàsquet a juliol. Com s’ha organitzat el campus través de les mesures dictades per l’ajuntament?

Doncs exactament com els entrenaments, les normes bàsiques són el control de temperatura, això és bàsic, hi ha un màxim de temperatura on es pot permetre l’entrada, a partir d’aquí també evidentment que no hagis tingut cap símptoma, després el canvi de les sabates, això són normes que l’ajuntament ens ha donat, a partir d’aquí nosaltres mateixos tenim els nostres controls, els entrenadors tenen l’obligació que davant algun símptoma o algun indici que la persona pot ser positiva es prenguin les mesures corresponents.

Què ens podries dir sobre la temporada d’aquest any tenint en compte la Covid-19 i les mesures de seguretat?

Això és molt difícil, ja que un contagi pot venir d’un partit tan com pot venir de després del partit, al col·legi o al carrer… El que fem la federació i l’ajuntament és tenir un control de tots els jugadors per si algun té qualsevol símptoma, que es pogués analitzar d’on ha vingut aquesta persona i a on anirà aquesta persona i amb quines persones hi ha estat. Això com ha estat passant durant aquesta època, se’l posa dies de quarantena i se li fa una prova PCR.

Com s’han organitzat els partits en aquest període?

Això és molt complicat, ja que els contagis poden vindre de fora dels partits, per,  això nosaltres juntament amb la Federació intentem tenir un control tant dels jugadors com de les persones que entren per si es detecta un contagi poder analitzar la situació i controlar-la el més ràpid possible, Per exemple fa poc hem tingut un cas en el grup júnior femení i hem seguit el procediment, llavors sabent d’on ha vingut aquesta nena i amb qui ha estat s’aplica una quarantena de deu dies, que és una forma que tenim de prevenir aquesta malaltia.

Si ara mateix ens permetem tenir un equip en la màxima divisió femenina és gràcies a l’espònsor

Toni Lirio, president AB Premià

Heu rebut algun tipus d’ajut de les institucions públiques?

Les úniques ajudes externes al club han sigut una petita inflació de diners per part de l’ajuntament que no arriba al 2% del nostre pressupost, que és molt petita. Si ara mateix ens permetem tenir un equip en la màxima divisió femenina és gràcies a l’espònsor, si ara mateix perdéssim l’espònsor, no podríem mantenir algunes jugadores de l’equip.

Sènior Femení AB Premià (AB Premià)

Jo no tinc cap altra cosa en el meu cap que no sigui l’ascens

Toni Lirio, president AB Premià

Deixant de banda el tema Covid-19, quines expectatives tens d’aquesta temporada sobre els Sènior, que és la categoria més alta?

Jo no tinc cap altra cosa en el meu cap que no sigui l’ascens, portem 4-5 anys que volem ascendir de divisió i si aquest any no ho aconseguim, pot ser el meu últim any com a president, cosa que m’hi esforçaré molt.

Fet per: Adrià de la Iglesia, Marc de la Iglesia, Pau Pérez i Joel Giné

close

Hola, soc l’Adrià de la Iglesia i vaig néixer a Premià de Mar l’any 2005. Estudio a l’escola la Salle Premia, a 4t ESO, en la branca tecnològica. Tinc aficions en el món digital i tecnològic, una de les meves passions es la programació de videojocs. Tinc moltes ganes de participar en aquest projecte i descobrir nous móns.

El més recent