Mascareta transparent (Imatge d'arxiu)

Mascaretes transparents, la solució per persones amb sordera i hipoacusia en temps de pandèmia

33 views

Persones amb problemes auditius tenen dificultat amb les mascaretes convencionals i necessiten una alternativa

Les persones amb problemes auditius han tingut una barrera sempre, i ara mateix amb l’ús obligatori de mascareta aquesta dificultat augmenta. Durant el dia a dia, aquestes utilitzen diferents mètodes per facilitar la comunicació: textos, missatges, correus, però no sempre es poden comunicar d’aquestes maneres. Per això s’estan buscant diferents solucions, per així poder adaptar o posar mesures perquè tothom pugui tenir mínimament les mateixes oportunitats. Una d’aquestes és la mascareta transparent, que mínimament ajuda a la millora de comunicació.

Tal i com ha explicat una treballadora de l’Apsocecat (associació per a persones sordcegues al Maresme), “en la vida quotidiana és essencial llenguatge verbal” i per això, les mascaretes transparents s’estan convertint en una bona alternativa, tot i que encara no estan homologades i per tant, no poden utilitzar-se oficialment.


“Les mascaretes transparents es solen entelar, cosa que dificulta la lectura labial”

Treballadora de l’Apsocecat

A més però, aquestes mascaretes transparents també presenten problemes: “les mascaretes es solen entelar, cosa que dificulta la lectura labial, això provoca la necessitat d’una neteja constant perquè hi així una bona comunicació”.

Fet per: Sara Forés, Irati Jornet, Olalla Suárez, Cinta Valero i Claudia Thompson

close

El més recent