No només han canviat els alumnes, també l’escola

95 views

Professors i professores de llengües o de ciències ens han explicat que, encara que les instal·lacions de La Salle Premià no han canviat, la metodologia sí que ho ha fet

Quina diferència hi ha entre l’educació actual i la de fa 20 anys? Hem decidit realitzar una entrevista amb l’Assumpta, l’Alba, la Marta i el Pablo, diferents professors i professores de La Salle Premià de Mar amb l’objectiu d’aprofundir més en aquest tema. Ha canviat la metodologia? S’explica i es treballa igual o diferent? Els i les alumnes actuen de la mateixa forma?

Entrevista a l’Assumpta Queralt l’entrevista, amb més de 30 anys d’experiencia a La Salle Premià.

Professora i alumna de La Salle Premià (Foto de Txell Ramos)

Quina va ser la teva primera impressió al arribar a l’escola i al fer la teva primera classe?

Estava molt emocionada, molt nerviosa. No era el primer any que donava classe, però si que venia aquí. Aleshores l’escola em va semblar una cosa molt grisa, molt antiga, no hi havia quasi professores dones, tot eren homes i germans de La Salle, i això em va impactar. En canvi, a l’hora d’anar a fer classe, doncs estava molt contenta, estava molt motivada, en si, molt animada.

Quants anys portes a l’escola?

Porto 36 anys.

Ens podries dir quins han estat els canvis més destacats entorn a les instal·lacions?

Començant per les golfes, ha canviat molt, perquè allà hi havia goteres, eren antigues habitacions del noviciat. El laboratori, el gimnàs i les aules també han canviat molt: la decoració, les noves tecnologies, ara no hi ha tarimes, el mobiliari, les aules d’informàtica, els ordinadors, en tot això hi ha hagut molts canvi.

Quines matèries s’han innovat durant la teva estància a La Salle?

Abans no hi havia tecnologia, ara sí; van haver-hi una època de crèdits variables, que eren unes optatives que agradaven als alumnes i als professors, però desprès es va treure; i en àrees diferents, estem pràcticament ensenyant el mateix que 30 anys enrere.

Quines normes s’han hagut de canviar amb el temps?

Es va imposar les normes de no portar pírcings ni tatuatges, també la norma de venir correctament vestit, però en el temps s’ha anat relaxant i ara es torna a venir a l’escola vestit de qualsevol manera i ja no ens fiquem amb tatuatges  ni pírcings. En quan a normes d’educació, les mateixes, no les hem canviat, sobretot per la convivència, ja que es molt important, tant ara, com fa 30 anys, per tant les normes de convivència són les mateixes.

Ara tot el que són treballs en grup cooperatiu i s’han incorporat les noves tecnologies

Assumpta Queralt, professora de La Salle Premià

Has notat canvis en la metodologia d’aprenentatge en els alumnes de l’escola?

Sí, ha canviat molt. Ara tot el que son treballs en grup cooperatiu, la incorporació de les noves tecnologies. També actualitzar la metodologia en les noves generacions, la tendència de l’escola es anar canviant la metodologia a les noves generacions.


Entrevista a la Marta Giménez, amb més de 20 anys d’experiència a La Salle Premià.

Professora i alumna de La Salle Premià (Foto de Txell Ramos)

Quina va ser la teva primera impressió a l’arribar a l’escola i al fer la teva primera classe?

A l’arribar a l’escola, vaig tenir una sensació diferent, va ser molt agradable, l’escola era més petita, i em vaig trobar súper acollida, no coneixia a ningú. El primer dia, una mica “cagadeta”, però va ser molt entranyable.

Quants anys portes a l’escola?

Vaig començat al 1999 i estem al 2020… 21 anys.

Ens podries dir quins han estat els canvis més destacats entorn a les instal·lacions i les matèries?

Canvis molts, les instal·lacions, el que és La Salle, l’edifici, no es pot canviar, però per dins s’han fet molts canvis. Els espais s’han anat actualitzant i canviant, com les classes, wifi, tecnologia… Les matèries també: el FAIG ara és una matèria gran, que arriba fins a 4t d’ESO, abans es feien uns itineraris a 4t ESO, que ara ja no es fan, també optatives a segon cicle d’ESO, i desdoblaments, per poder treballar diferent, més amb ordinadors, canviant  la metodologia. També s’ha afegit la Robòtica, amb el professor Pablo.


Entrevista al Pablo Amaya, professor amb 4 anys d’experiència a La Salle Premià.

Professor i alumna de La Salle Premià (Foto de Txell Ramos)

Quina va ser la teva primera impressió a l’arribar a l’escola i al fer la teva primera classe?

La meva primera impressió va ser molt positiva, perquè vaig tenir uns alumnes molt receptius cap a la tecnologia i amb ganes d’aprendre. L’edifici em va recordar a l’escola de Harry Potter, i va ser molt acollidora igual que els mestres que hi havia.

Quina era la teva assignatura preferida quan vas començar a fer classes a La Salle?

La tecnologia, ja que és el que més m’agrada., tot i que el primer any quan vaig arribar també vaig donar classes d’anglès, i m’ho vaig passar molt bé amb l’alumnat que tenia a classe.

La robòtica és una oportunitat única per tal que els alumnes adquireixin l’oportunitat de gaudir de la programació.

Pablo Amaya, professor de La Salle Premià

Què vas pensar quan et van donar l’oportunitat d’ensenyar robòtica?

Vaig pensar que era una oportunitat única per tal que els alumnes adquirissin l’oportunitat de gaudir de la programació. Partint des de cero en tot el que era la construcció i programació d’un robot.


Entrevista a l’Alba Galve, amb 2 anys d’experiència a La Salle Premià

Professora i alumna de La Salle Premià (Foto de Txell Ramos)

Quina va ser la teva primera impressió a l’arribar a l’escola i al fer la teva primera classe?

La meva impressió va ser molt positiva. Vaig percebre que era una escola familiar tot i ser gran- La gent em va semblar molt amable, amb tendència a ajudar-te i les classes també. Poder entrar en una aula i poder fer classe amb total normalitat és um autèntic plaer.

Què vas pensar quan vas arribar a l’escola i vas veure les instal·lacions?

En general molt bé, la zona esportiva, el pati està súper bé. També les aules d’informàtica, les classes…

La manera en la que ensenyes a les teves matèries a La Salle, és igual que com les explicaves abans?

No, perquè aquí s’aposta per el treball cooperatiu, que ho trobo bé, ja que es potencia el treball en grup, i la feina a classe abans que l’estudi a casa i per tant això em va agradar molt.

Com t’has sentit a l’arribar pràcticament nova a l’escola i haver de començar a fer les classes online i/o amb mascareta?

La veritat és que és una cosa que no em va agradar gens: estar tancada a casa i haver de fer les classes online tampoc. És molt millor el contacte amb l’alumnat, perquè online tu anaves explicant i no veies les cares de ningú; no veies si t’estaven escoltant, si no; i al final a l’escola, el contacte directe amb l’alumne és bàsic.

Fet per: Clara Herraez, Marta Rais, Txell Ramos, Emma Rubio

close

El més recent