La Salle Premià impulsa un any més la iniciativa dels 15 minuts diaris de lectura

37 views
Periodistes de La Salle Report entrevistant Joan Barnich, cap d'estudis de l'ESO a La Salle Premià

La lectura es realitza de dilluns a dijous entre les 15.05h i les 15.20h

El dia 13 d’octubre de 2020 van començar a La Salle Premià de Mar els 15 minuts diaris de lectura. Seguint el camí dels anteriors anys, a La Salle han optat per a programar aquests 15 minuts, serà entre les 15.05h i les 15.20h, és a dir, just al arribar de l’àpat del migdia.

La idea d’aquests 15 minuts de lectura porta sent executada des de ja fa uns anys enrere, però el que ha anat variant és l’horari en que es duu a terme, ja que en altres cursos s’han dut a terme en altres horaris com de 10:30 a 10:45. 

No és cap sorpresa que al passar de 6è de primària a 1r d’ESO les hores de classe augmenten, i al final aquestes hores es poden fer pesades. Aquests 15 minuts ajuden als alumnes a evadir-se una mica de les classes i afrontar-les amb més concentració i motivació. També és cert que si aquests 15 minuts es duen a terme amb continuitat, els alumnes s’acostumen a llegir. En aquest sentit, molts alumnes s’han mostrat entusiasmats davant la possibilitat de poder llegir el llibre que volen durant les hores de classe, ja que durant la setmana, no disposen de molt temps per a llegir.

Per aprofundir més en el per què d’aquesta iniciativa vam parlar amb en Joan Barnich, cap d’estudis de l’ESO a l’escola La Salle Premià de Mar. Barnich ens va deixar clar que, tot i que ell no estava a l’escola quan aquests 15 minuts de lectura van ser creats, és un gran defensor d’aquesta idea: “aquests 15 minuts busquen fomentar la lectura són una gran oportunitat per als alumnes que els hi agrada llegir“. Tot i això, també és conscient però que això “té un problema, que és imposar lectures”, ja que si l’alumne no vol llegir , ja sigui perquè no li ve de gust o perquè no li agrada, no se’l pot obligar, “l’educació no es pot forçar”.

Aquest any els i les alumnes poden portar tot tipus de llibres, ja siguin còmics, novel·les…

En aquest sentit, Barnich va assegurar que aquest any des del Departament de Llengües s’ha propiciat que els alumnes puguin portar els llibres que vulguin, per tal de motivar-los al màxim.

Si és per la voluntat d’en Joan Barnich, aquests 15 minuts de lectura seguiran presents a La Salle els pròxims anys. 

Fet per: Manel Sánchez Picazo, Pau Noè Campos, Vicenç Llinares Ros, Gerard Álvarez Giménez i Eric Payà Girona

close

El més recent