Jaume Comas, entrenant (FC Barcelona)

Jaume Comas: “Sent base em sentia el director de l’orquestra”

50 views

Jaume Comas va ser jugador del bàsquet Lleida durant els anys 1993-2011 i també jugador de la Selecció espanyola. Actualment és responsable de la promoció i desenvolupament de la nova disciplina del bàsquet 3×3 i director del Circuit 3×3 FCBQ. Fa 3 anys era 2n entrenador del FCB a Segona Divisió, on van quedar Campions Euroleague U18.

Quan vas començar a jugar professionalment? I quan et vas
retirar?

Professionalment vaig començar als 22 anys, que va ser quan vaig marxar de Catalunya i vaig començar a viure de jugar al bàsquet. Els quatre, cinc anys previs, no es poden considerar professionals perquè estava vivint i estudiant a casa i a les tardes anava a jugar a bàsquet i a entrenar. Finalment em vaig retirar als 37 anys.

Què et va motivar a començar la teva carrera professional?

La motivació ve de petit, que t’agrada jugar a bàsquet i comences a jugar perquè t’agrada l’esport i vols fer alguna extraescolar. Poc a poc veus que la cosa es va fent més divertida i més seriosa, però no et planteges mai si arribaràs a ser professional o arribaràs a dalt de tot. El que passa és que arriba un moment en que sí, que els equips de dalt es fixen en tu i tu has de decidir si vols ser professional d’això. .

Amb quants equips has estat?

Al llarg de la meva vida en molts, l’únic que si comencen a contar a partir de l’edat sènior, dels 19, he estat amb set o vuit. He estat amb el Premià, Mataró, Pineda, Badajoz, Melilla, Santander, Lleida, Prat i amb el Girona i vaig acabar la meva carrera al Prat.

Per què vas decidir jugar en la posició que jugaves, la de base?

En el món del bàsquet el tipus de cos i alçada que tens et condiciona molts cops la posició. Jo era el més baixet de l’equip i normalment els bases doncs son els més baixets. M’agrada molt la posició perquè ets com el director de l’orquestra i ets el que has de manar i tenir més responsabilitat.

Anar als Jocs Olímpics és l’alegria més gran esportivament parlant que un esportista pot tenir

Jaume Comas, exjugador de bàsquet

Què vas sentir a l’anar a uns Jocs Olímpics?

És l’alegria més gran esportivament parlant que un esportista pot tenir. Anar a uns Jocs Olímpics és el somni de tot jugador i a mi em va arribar quan tenia 30 anys. Va ser una sorpresa i una immensa alegria. Sempre havia vist els Jocs Olímpics per la televisió i poder-los viure en primera persona i estar en la desfilada, estar competint i estar envoltat dels millors esportistes del món de tots els esports, doncs és una sensació increïble i que mai s’oblida.

Com et mentalitzaves per una competició o partit important?

Sempre has d’estar concentrat i durant la setmana si saps que aquell cap de setmana tens un partit important o una competició que és important doncs ja et vas mentalitzant o concentrant… i res, és entrenar bé, estar molt molt concentrat per no fer-te mal els dies previs, entrenar una mica més i després, el dia de partit mentalitzar-te.

Treballo a la Federació Catalana desenvolupant la nova disciplina de bàsquet 3×3

Jaume Comas, exjugador de bàsquet

A què et dediques actualment?

Actualment treballo a la Federació Catalana desenvolupant la nova disciplina de bàsquet 3×3, intentant promocionar-la i desenvolupar-la per tot Catalunya. També sóc seleccionador espanyol de 3×3 i juguem campionats d’Europa, Mundials durant l’estiu i diferents competicions. Després també sóc professor de Educació Física de la ESO.


Què tens pensat fer en un futur? Tens algun projecte pensat?

Estic intentant que aquesta feina del 3×3 de bàsquet vagi a més. Estem treballant projectes importants de cara a què tothom, a tot Catalunya, i des dels 12 fins als 30 anys, pugui competir en una competició oficial. Ara mateix estem dissenyant aquesta competició i és un gran projecte.

Quin consell donaries a algú què comença en aquest món?

Primer de tot, que no es pensi que només per començar a jugar ja ha de ser professional i que el seu objectiu hagi de ser ser el millor. Que comenci perquè li agrada, que s’ho passi molt bé.

Fet per: Miriam Boguñà, Mar Comas, Laia Aracil i Carlos Lin.

close

El més recent