la.salle.premià.Jaume.foto

Jaume Vergés: ”Valoro molt les ganes de millorar dels i les alumnes”

152 views

El professor de ciències a Secundària de la Salle Premià de Mar ens parla sobre els seus més de 20 anys d’experiència com a docent

Jaume Vergés Bausili és professor des dels 20 anys i compta ja amb vint-i-quatre anys d’experiència a La Salle Premià. Apassionat de la ciència i de la vessant social de l’ensenyament, en Jaume, a nivell professional, no es veu en cap altre lloc que no sigui a l’aula.

Quina o quines carreres universitàries vas estudiar?

Vaig estudiar Ciències Físiques i Enginyeria Electrònica, i després un màster en direcció.

Què et va motivar per ser professor?

Doncs em motiven moltes coses, primer potser el contacte amb gent jove i després el fet pròpiament d’ensenyar i també em motiva explicar.

Què és el més dur de ser professor? I el millor?

Hi ha apartats de la feina que no els veieu vosaltres que es corresponen a tota la paperassa de notes, mitjanes, càlculs, juntes d’avaluació… tot aquest apartat que hi ha darrere de les notes que acostuma a ser feixuc. I el millor, que un dia vas pel carrer després d’uns quants anys i et els i les alumnes et saludin.

A quina escola vas començar com a docent?

Vaig començar a una acadèmia d’universitaris. Allà feia classe, va ser l’inici, i vaig fer moltes classes particulars.

Quant temps portes treballant a La Salle?

Aquí vint-i-quatre anys.

Que és el que va fer quedar-te a la Salle durant tants anys?

El fet de trobar uns companys, una escola, una direcció, un espai, tot plegat molt agradable. A part l’entorn de Premià, la muntanya, la platja… m’ha agradat molt.

Quin és el tema de ciència que més t’apassiona?

En tinc molts. M’agraden força els temes de biologia i també el tema que ara estic treballant molt poc, però treballava abans, els valors.

Què és el que més valores en un alumne?

Valoro moltes coses: la seva capacitat d’esforç, la dedicació, constància, ganes de millorar i potser el que valoro més són els alumnes que els hi costa més, que tenen més dificultats i que amb esforç aconsegueixen tirar endavant. Aquesta és la part que mereix més mèrit, no pas els que són més intel·ligents i que d’alguna manera poden treure-s’ho amb certa facilitat.

Amb esforç s’aconsegueix tirar endavant.

Jaume Vergés, professor de La Salle Premià

Si no haguessis estat professor, de què creus que hauries treballat?

Doncs no ho sé, perquè ja quan vaig fer les primeres classes particulars mentre estava estudiant, el tema de la docència em va agradar moltíssim. La veritat és que arran d’això, es pot dir que des dels vint anys, i en tinc més de cinquanta, estic en temes de docència. Ara mateix no m’imagino en una empresa fent processos, se’m fa difícil imaginar-m’ho. M’agrada molt l’entorn escolar i acadèmic.

Has viscut alguna experiència durant la teva carrera professional que t’hagi marcat com a persona?

N’hi ha hagut diverses, i en particular, m’agradaria fer esment a un professor que va morir. El vaig conèixer els primers anys aquí, a l’escola, i realment era molt intel·ligent, era un home que sabia moltíssim i tinc molt bons records d’ell. D’haver comentat coses, d’haver-ne explicat, haver après amb ell, i en tinc molt bon record. Després moments puntuals, a etapes anteriors, amb direccions de l’escola que també van vetllar molt pel professorat, pel seu benestar. Recordo els primers anys aquí a l’escola especialment agradables.

Jaume Vergés Bausili

Fet per: Pol Espinal, Sergio Pachón, Mosaab Wouddah, Blanca García i Carla Cañete.

close

El més recent