Noia practicant atletisme (Imatge d'arxiu)

Maria Helena Gaeta: “L’esport m’agrada sobretot per la sensació de llibertat que et dóna”

45 views

La professora de La Salle Premià competeix en atletisme a nivell català i espanyol

Maria Helena Gaeta és professora de música i psicopedagoga a La Salle Premià, i esportista federada en el seu temps lliure. Parlem amb ella d’esport, psicologia i música, les seves tres grans passions, i de com les compatibilitza en el seu dia a dia.

Primer de tot, quines són les teves aficions?

Les meves aficions són la psicologia, l’esport, la música, i per últim el teatre, però sobretot el món de l’esport.

Per què t’agrada l’esport?

M’agrada l’esport perquè quan jo era petita era molt activa. Els meus professors els hi van dir als meus pares que jo havia de fer algun tipus d’activitat per moure’m. I des de petita he fet molts tipus d’esports com per exemple, natació, muntanya… Quan vaig anar creixent vaig començar amb el món competitiu i als 27-28 em vaig centrar més en l’atletisme. L’esport m’agrada, sobretot, per la sensació de llibertat que et dóna, de canalitzar la teva vida i per l’autosuperació que comporta.

Quant temps dediques a la setmana a fer esport?

Dues hores cada dia, a més també vinc amb bicicleta a l’escola, però ara l’edat es nota molt. Quan era més jove podia entrenar sis dies a la setmana, dels quals tres eren forts però, ara, fem una cosa que es diu ‘entrenament creuat’ que consisteix a fer dos dies forts, i després la resta de dies fer quelcom que no tingui tant d’impacte, com ara natació, bicicleta, gimnàs, etc. Però això sí, 2 hores al dia i el cap de setmana una mica més.

El que passa amb l’edat és que t’has d’anar adaptant a la gent de la categoria i amb els entrenaments.

Maria Helena Gaeta, professora i esportista

Ara mateix participes en alguna mena de competicions?

Ara com està la Covid no, però quan tot torni a la normalitat, estem, juntament amb la meva parella, a la Federació d’Atletisme i estem competint a nivell català i espanyol en la meva categoria. El que passa és que encara tenim la sort d’estar de reserva en l’equip absolut. Tot i tenir una edat encara a vegades compten amb tu.

Fem atletisme a nivell de pista. Jo faig mig fons, que són proves de 1500, 800… però cada cop m’agrada més la ruta, i fem milles urbanes i alguns 5000 o 10000. La categoria depèn molt de la teva constitució física o de què se’t dóna millor o pitjor. El que passa amb l’edat és que t’has d’anar adaptant a la gent de la categoria i amb els entrenaments. A la nostra edat trigues molt a recuperar-te. Després d’un esforç, potser vosaltres, els joves, en 24 hores esteu bé i nosaltres necessitem tres dies.

Practicant atletisme (Foto d’arxiu)

I ara canviant d’àmbit, per què t’agrada la música?

Mai m’havia plantejat que volia fer música. Jo volia estudiar medicina principalment, però per un problema de notes, vaig anar a parar cap a la psicologia i paral·lelament també feia música. Jo la música ni me l’havia plantejat, vaig entrar per la meva àvia perquè quan jo era petita la meva àvia era pianista i li feia molta il·lusió. Ara m’encanta tocar instruments.

M’agrada molt la ment humana, com ens comportem, veure la diferència de persones.

Maria Helena Gaeta, psicòloga, professora de música i esportista

Per què t’agrada la psicologia?

La psicologia m’ha agradat des de sempre, ja que m’agrada molt la ment humana: com ens comportem, veure la diferència de persones, com una persona pot afrontar les coses d’una manera i com una altra persona les afronta d’una altra manera… Jo de petita era molt rebel i vaig tenir molta sort de dues persones que em va ajudar moltíssim a gestionar tot això i aleshores vaig pensar que la ment humana, si tens un suport a fora que et pot ajudar, pot millorar molt. Pots arribar a ajudar moltes persones.

Si haguessis de triar entre una de les teves aficions quina seria?

És complicat triar-ne una perquè m’apassionen molt les 3, però jo crec que ara mateix, triaria l’esport.

Fet per: Gerard Torras, Ingrid Pastor, Jan Marti, Mario Rodriguez i Jordi Domínguez

close

El més recent