Maluma en concert, envoltat de dones (imatge d'arxiu)

Una reflexió sobre el sexisme de les cançons de reggaeton

/
91 views

El reggaeton es va originar a Puerto Rico l’any 1992, fruit de la fusió del reggae i del dancehall. És una expressió musical urbana, els orígens de la qual són a la música llatinoamericana, i que a partir dels 2000 es va estendre per Amèrica del Nord, Europa, Àsia i Àfrica. El seu èxit però també li ha portat moltes crítiques. Des de fa anys, el gènere del reggaeton està causant molta polèmica entre joves i adults. El motiu? En la majoria de cançons es tracta a les dones com a objectes.

Està clar que no és necessari que a les cançons no es respecti a les dones. El fet de que se les tracti com a objectes, a la majoria de dones les pot fer sentir-se menyspreades o bé degradar-les a un simple objecte.

No es necessari que a les cançons no es respecti a les dones

No és just que perquè una cançó tingui èxit, hagi de tractar temes relacionats amb la dona o la manera com se les tracta. Encara que aquest fet es repeteixi diàriament, els adolescents encara que pensem que no son del tot adequades, les seguim escoltant i cantant.

Seguint amb els adolescents, aquestes lletres fan que siguin un exemple a seguir, no hauria de ser així perquè t’estan ensenyant que la dona és masoquista.

Hi ha molta varietat com Maluma, El Alfa, Kidd Keo i molts més, que solen parlar de com són les dones i com tractar-les en la intimitat. Però això no té a veure en com hauria de ser en realitat, ja que nosaltres som persones com ells i potser no son necessàries certes parts de les lletres de les cançons.

Fet per: Mar Sabí, Nora Duran, Mireia Ramírez, Maria Damians, Maria Altamirano.

close

El més recent