Remakes: millora o destrucció de sèries i pel.lícules?

/
44 views

Un dels temes més controvertits i polèmics en el món de les sèries i les pel·lícules són els anomenats “Remake”. Els “Remake” són adaptacions de les sèries i pel·lícules antigues a una estètica i estil més modern. En la majoria de casos, això comporta un canvi de trama important i molts cops aquest canvi no sempre té l’acceptació esperada per part de qui l’ha creat.

En la major part de casos la remodelació de les sèries implica un canvi en la història anterior, cosa que acostuma a no agradar, perquè en la majoria de casos s’obre de nou fil a una història ben tancada i li donen una continuació completament diferent  per a la gent que va viure la sèrie o pel·lícula original. En molts casos hi ha hagut grans queixes dels antics fans, ja que consideren que la sèrie o pel·lícula no se sent igual en la trama o personatges i que se centra a aconseguir més públic en comptes de seguir amb el fil de la història, normalment donant-li un estil més infantil, ja que és un mercat molt ampli.

Els remakes es centren aconseguir més públic en lloc de seguir amb el fil de la història

El que és innegable però és que en la majoria de casos milloren l’animació de la sèrie i la qualitat d’imatge millora exponencialment. Aquest punt pot ser controvertit perquè l’animació antiga pot agradar més o menys però cops, es milloren en gran quantitat els FX i els efectes de post producció.

Els “remake” en les pel·lícules normalment comporten una millora de qualitat, tant visual com auditiva, i un augment d’efectes especials que ajuden a millorar la pel·lícula, a part d’això la història no rep gaires modificacions el que implica que la pel·lícula arribi a més públic sense obligar als antics “fans” a criticar el “Remake”. En canvi en les sèries normalment es basa a arribar a més públic, indiferentment de danyar o no la història original, reben un canvi en l’animació i acostumen a refer els personatges el que provoca que els seguidors de la sèrie original no se sentin satisfets amb aquest canvi de manera que la sèrie perd importància i no rep nous seguidors el que finalitza amb la cancel·lació del “Remake”.

Els “Live Action” són una branca dels “Remake” que consisteix a passar una pel·lícula d’animació a persones en la vida real, un exemple de “Live Action” pot ser la pel·lícula Aladdin, basada en la pel·lícula original animada de 1992. El principal problema dels ”Live Action” és que en la majoria de casos els efectes especials donen molt a desitjar, ja que hi ha coses en animació que es poden fer que són molt difícils de recrear amb persones humanes com poden ser els poders a “Avatar la llegenda d’Aang“.

Els “Live Action” mantenen principalment el fil de la història i el caràcter dels personatges, molts cops tenen una gran quantitat de pressupost invertit en efectes especials, a la vegada en moltes ocasions milloren la història principal. Amb la qual tornen les pel·lícules més neutrals, com per exemple: la pel·lícula del “Rei lleó”.

Fet per: Adrià de la Iglesia, Marc de la Iglesia, Pau Pérez i Joel Giné

close

El més recent