Les acadèmies i la crisi del coronavirus

83 views

La COVID no només ha afectat a grans empreses, sinó que també a petites com acadèmies i altres centres educatius

El dilluns 14 de setembre es van obrir gairebé totes les escoles a Catalunya, per donar inici a aquest nou curs 2020-2021, un curs ple de noves mesures. Però, què ha passat amb les petites acadèmies dels pobles on els nens i nenes anaven a reforçar els seus estudis?

Com molts locals més, aquests ‘petits col·legis’ també han patit les conseqüències del confinament a causa de la pandèmia global de la Covid-19. Actualment, tots aquests estan encara en procés de recuperació econòmica

La gran majoria dels centres d’anglès, música o repàs, per combatre aquesta situació, han optat per oferir classes online i han ajustat les quotes per adaptar-se a la situació. Tot i això, algunes famílies amb dificultats econòmiques s’han donat de baixa. Tot plegat les ha obligat a fer ajustos de plantilla, renegociar el lloguer i gastar estalvis.

Des que va començar el confinament, la comunicació a través d’internet s’ha disparat. Moltes empreses i centres educatius han començat a utilitzar aplicacions per fer videoconferències com Zoom o Skype per mantenir reunions o fer classe, i han creat plataformes digitals per intercanviar continguts. 

“Aquest cop ens hem preparat per fer-ho tot online”

Richard Scadding, director d’acadèmia a Premià de Mar

“Uf, com tots, és difícil no?”, constata Richard Scadding, el director d’un petit local d’aprenentatge aquí, a Premià de Mar. La situació de la pandèmia ha afectat directament sobre aquests, i ha produit certs canvis en la manera de funcionar. “L’últim confinament va ser una mica dur per què ens va agafar per sorpresa, però aquest cop ens hem preparat per fer-ho tot online, totes les aules, totes les classes ja estan programades”, ens explica Richard. “Aquest cop estem preparats”, conclou.

Fet per: Júlia Navarro, Lorna Muñoz, Víctor Riccardi , Sofia Comas i Miryam Espin  

close

El més recent