Toc de queda, a favor o en contra?

/
123 views

El tema del qual tothom parla aquests últims dies és la nova mesura de protecció contra la Covid-19: el toc de queda. El toc de queda és una mesura aplicada pel govern espanyol contra la Covid-19 per minimitzar així els contagis i frenar la corba i comporta que ciutadans i ciutadanes no puguin sortir de casa de 22h a 6h. La privació de la llibertat de circulació ha generat molta polèmica i les queixes no s’han fet esperar. Tot i això, també hi ha molta part de la població que defensa la necessitat de mesures més restrictives per aturar el virus.

El toc de queda a Catalunya és de 10 de la nit fins les 6 del matí.

A favor: Clara Herraez i Txell Ramos.

El toc de queda és bo perquè, tot i que el major gruix de contagi no es produeix a la nit, es poden evitar les festes de moltes persones i sobretot els “botellons”, el que als adolescents el hi agrada  fer a la nit.

El toc de queda no és tan dolent, al cap i a la fi si hem passat 6 mesos a casa confinats; per tant, per passar la nit a casa no passa res. A la nit, normalment estàs a casa, exceptuant si tornes d’una activitat extraescolar o de la feina.

Tot i que ens puguem contagiar durant totes les hores del dia, si es treuen hores de contacte amb altres persones que no son del nostre grup bombolla de l’escola, la feina o de la família, el COVID-19 es pot propagar menys que si tens més contacte social amb altre gent.

En contra: Marta Rais i Emma Rubio.

El toc de queda no és una mesura molt convenient per prevenir els contagis de la Covid-19. La gent no es contagia de 10 a 6 de la nit al carrer amb els seus amics, sinó que la gent agafa la Covid-19 als transports públics quan van a treballar o a estudiar a una altra població.

No es tan perillós agafar-lo a la nit, sinó que és perillós agafar-lo a l’escola quan fas esport o menges, ja que t’ajuntes amb els amics alhora del patí. També perquè a algunes escoles es impossible mantenir les distàncies de seguretat corresponents.

La Covid-19 no es transmet en franges horàries diferents. Et contagiaràs igual a les 5 de la tarda que a les 5 de la matinada. Es més eficaç tancar restaurants nocturns que aplicar el toc de queda, ja que hi ha molta més gent als restaurants que als parcs.

close

El més recent