Kanye west (@kanyewest - twitter)

El càrrec de president dels Estats Units atreu personatges de sectors professionals ben diferents

30 views

No és el primer cop que a unes eleccions presidencials es presenten, a més de polítics, personatges famosos com és el cas de Kanye West

Bandera Estats Units (@magnumdroneus – unsplash)

Aquest any a les eleccions de la primera potència mundial s’han presentat més de 1000 candidats, entre ells una celebritat del món de la música com ara Kanye West. No és la primera vegada que això ha succeït , actors coneguts han intentat entrar en política, uns ho han aconseguit, altres no.

Arnold Schwarzenegger, actor molt conegut pel seu personatge de Terminator, es va presentar l’any 2003 com governador de Califòrnia i ho va aconseguir, estant en el càrrec 8 anys. O Clint Eastwood, també actor que va ser durant 2 anys alcalde de Carmel, petita població de Califòrnia.

Abans de ser president dels Estats Units, Ronald Reagan va ser actor de cine i televisió i es va envoltar de molts dels seus col·legues de professió en el seu gabinet. I sense anar més lluny, el mateix Donald Trump va ser un conegut empresari.

Tornant a Kanye West, el marit de Kim Kardashian, una de les celebrities més famoses arreu del món, va comentar que davant d’una derrota es tornaria a presentar a les eleccions d’aquí a 4 anys, al 2024. Ja que aquest any ha estat impossible guanyar les eleccions perquè al integrar-se a la disputa de manera tardana, no ha aconseguit participar en tots els estats, pel que ajuntar tots els vots suficients era impossible.

Aquesta declaració ha provocat una gran enrenou i com era d’esperar, molts famosos s’han posicionat a favor i també en contra. L’actriu de la sèrie Friends, Jennifer Anniston, ha dit a les seves xarxes socials que no està a favor de Kanye i ja va demanar que no el votessin: “no és divertit votar a Kanye. No sé com més dir-ho. Si us plau sigueu responsables”. No obstant, hi ha hagut famosos que s’han posicionat a favor d’ell, com per exemple la seva dona, Kim, o les models Winnie Harlow i Kendall Jenner.

No hem d’oblidar que per presentar-se per a president s’ha de ser ciutadà natural dels Estats Units, tenir al menys 35 anys i ser resident del país durant un mínim de 14 anys.

Fet per: Aleix Banús, Mireia Barroso, Wissam El Housni, Amanda Manchón i Sofia Planelles.

close

El més recent