CARTELL PUBLICITARI GRAN RECAPTE (FOTO D'ARXIU)

La Salle Premià participa en el Gran Recapte d’Aliments

28 views

L’escola de Premià de Mar col·laborarà un any més amb aquesta iniciativa solidària que buscar recollir menjar per als qui més ho necessiten

Ja està en marxa el Gran Recapte d’Aliments a l’escola La Salle Premià. En aquesta ocasió, el Gran Recapte, tenint en compte les mesures COVID-19, ha canviat de format i des de Pastoral La Salle Premià s’ha decidit fusionar dues de les iniciatives solidàries de l’any: el Gran Recapte i l’arbre dels aliments. D’aquesta manera, els i les alumnes i els professors i professores voluntaris i voluntàries ja no aniran als punts de recollida marcats pel Gran Recapte, sinó que cada dia portaran els aliments que se’ls indiquen i després l’escola els donarà al Banc dels Aliments.

Aquest any, el dilluns 16 es portaran galetes, dolços i sucre; dimarts 17, pasta i farina; dimecres 18, arròs i llegums; dijous 19, llet, oli i vinagre i divendres 20, conserves i menjar per a nadons. Una de les opcions més recomanades, és que els aliments tinguin una data de caducitat llunyana al moment d’adquirir-los, ja que els aliments s’han de distribuir, i a vegades, triguen en repartir-se perquè solen recol·lectar-ne molts.

Durant els últims anys, l’escola ha anat creixent més i més, per tant, cada cop hi ha anat participant més alumnes. L’any 2019, per exemple, es van recaptar uns 3.000 quilos d’aliments durant la campanya ‘L’arbre dels aliments’.

El 2019 es van recaptar uns 3.000 quilos d’aliments

Per aconseguir millorar la xifra de l’any passat, s’ha muntat a la capella de l’escola, un supermercat solidari, amb diferents estanteries on es van guardant els aliments que els i les alumnes porten a diari. De l’escola els aliments es cediran al Banc dels Aliments per culminar així el Gran Recapte.

El Gran Recapte fa que molts dels nens i nenes d’entre 3 i 16 de l’escola, comencin a solidaritzar-se amb la gent que més ho necessita. També, solen participar la majoria dels docents de l’establiment. Dels aproximadament 16 anys que porten fent-ho, s’ha detectat que Infantil és qui ha participat més, però l’ESO últimament, s’està “posant les piles”.

Fet per: Maria Damians, Mar Sabí, Nora Duran, Maria Altamirano i Mireia Ramírez

close

El més recent