Alba Galve: “M’he plantejat algun cop tancar el meu compte d’Instagram”

197 views

L’Alba Galve és professora de català i responsable de comunicació a La Salle Premià i també influencer amb blog propi, Laflorinata, des de 2011 i amb més de 19k a Instagram

Laflorinata és el pseudònim que utilitza a les xarxes socials la periodista i professora de La Salle Premià de Mar Alba Galve. Fa gairebé 10 anys que va obrir el seu blog, Laflorinata, per parlar sobre del que més li agrada: gastronomia, moda, bellesa, viatges… L’Alba Galve, a dia d’avui, compagina la seva feina com a professora amb la de periodista i influencer.

Què és el que més t’agrada de la teva feina com a influencer?

El que més m’agrada és conèixer nous llocs, viure noves experiències, conèixer nous productes i també relacionar-me amb altra gent. Al final, porto quasi deu anys i he conegut a persones que ara mateix son amigues meves. Realment aporta moltes coses positives.

Quin és el contingut que més t’agrada penjar a les teves xarxes?

M’encanta penjar fotografies de menjar, perquè m’agrada menjar i perquè realment les fotos de menjar queden molt bé. També m’agrada molt penjar fotografies de paisatges, les que faig durant els meus viatges, i d’altres persones, espontànies.

El ‘problema’ de les xarxes és que la gent et vol veure a tu, conèixer-te, així que també penjo fotos on apareixo jo, tot i que això m’agrada menys, no m’acabo d’acostumar.

D’on prové el nom de la teva conta d’Instagram @laflorinata i quina idea et va impulsar a crear-la?

El compte d’Instagram està creat perquè prèviament tenia i tinc un blog que es diu Laflorinata. Aquest blog el vam crear amb unes amigues l’any 2011. En aquell moment havíem de triar un nom i tots els blogs que llegíem sobre moda es deien fashion, trending, cool… i nosaltres volíem un nom diferent. Un dia parlant se’ns va acudir ‘laflorinata’ i vam pensar que sonava bé, i que es podia pronunciar tan en català com en castellà… i fins avui.

Consideres ser instagramer una feina o un hobby?

Per a mi sempre ha estat i és un hobby, perquè sempre ho he compaginat amb la meva feina. Tot i treballar amb marques i ser al final una ‘feina’, sempre ho he viscut com un hobby, i això vol dir que ho faig quan tinc temps, quan em va bé i quan en tinc ganes.

Quina és la teva finalitat a l’hora de crear contingut a les xarxes socials?

Crear contingut que a mi m’agrada i m’agradaria veure, imatges inspiradores… No busco agradar especialment a ningú, no tinc una finalitat concreta.

Com t’ha influït això de ser influencer en la vida quotidiana?

Al final, el resultat és que treballo més cada dia. Acabo la meva tasca com a professora i quan arribo a casa sempre tinc més feina: anar a un esdeveniment, preparar fotografies, escriure i penjar un post…

No rebo moltes critíques i en part penso que és perquè no exposo la meva vida íntima, privada.

Alba Galve, professora de La Salle Premià i influencer

Com reps els comentaris de hate/odi? T’afecten molt?

No, zero. Pots agradar o no pots agradar, sempre passa. El que realment m’importa és l’opinió que tingui de mi la gent que em coneix de veritat.

El cert, a més, és que tampoc no rebo moltes critíques i en part penso que és perquè no exposo la meva vida íntima, privada. Si tu et mantens a una certa distància i mantens també una cohèrencia i una naturalitat en les teves publicacions, la gent no et posa comentaris d’odi, al contrari.

És important ser conscient de fins on estàs disposat o disposada a ensenyar a l’hora de gestionar una xarxa social com és Instagram.

M’he plantejat tancar el compte d’Instagram perquè en algunes ocasions no m’he sentit còmoda amb el món influencer

Alba Galve, professora de La Salle Premià i influencer

Algun cop t’has plantejat tancar permanentment el teu compte?

La veritat és que sí. M’ho he plantejat perquè al final porto molts anys i en algunes ocasions he estat més cansada, he tingut molta feina… També m’ho he plantejat perquè en de vegades no m’he sentit còmoda amb el món influencer ni amb el terme, que s’ha distorsionat i pervertit una mica al llarg dels anys. Ara mateix tothom pot ser influencer i a això se li afegeix que es poden comprar seguidors, likes… Al final però, no he fet perquè, en el fons, m’agrada molt i aprenc molt cada dia.

Si haguessis de triar entre quedar-te amb la feina com a professora, influencer o periodista, quina seria la teva prioritat?

Ara mateix estic fent de periodista i estic fent de profe, per tant, no he de triar. Faig les dues coses: faig de profe de català i porto la comunicació del centre, porto les xarxes socials. També tinc temps per ‘treballar’ com a influencer, així que no he d’escollir. Tot i això, en el moment en el que em trobo segurament renunciaria a la vida d’influencer, podria prescindir d’ella.

Fet per: Jan Bufurull, Clàudia Biosca, Pol Gelambí, Idoia Fernández i Roger Escuin.

close

El més recent