Carla Valentín: “Els canvis sempre t’aporten alguna cosa nova”

200 views

Carla Valentín, professora d’Infantil durant 14 anys a La Salle Premià, ens parla sobre el seu gran canvi laboral, al passar de fer classes d’Infantil a Secundària

Carla Valentín Amorós és professora de Biologia i Matemàtiques de Secundària a La Salle Premià. Aquest any, és el seu primer curs a l’ESO però la Carla Valentín ha estat professora d’Infantil durant 14 anys. Parlem amb ella sobre el canvi que suposa el passar de fer classes a Educació Infantil a Secundària.

Primer de tot, ens agradaria conéixer-te i saber quines són les teves aficions.

A mi m’agrada molt llegir, anar al cinema i una afició que tinc, que ara us semblarà una barbaritat, és que m’agrada tenir el meu temps per ballar, que m’encanta. En definitiva, el que m’agrada és disfrutar del meu temps lliure com sigui. M’agrada tenir el meu espai, aquesta és la meva principal afició.

El que m’agrada més és gaudir del meu temps lliure, gaudir del meu propi espai

Carla Valentín, professora de Matemàtiques i Biologia a La Salle Premià

I ara, anant al tema principal de l’entrevista, Carla, quins canvis has notat en el pas d’infantil a l’ESO?

Jo pensava que el canvi seria molt gran, però quan he tractat als alumnes m’he adonat que amb els i les alumnes que estic la majoria de temps, que són els de 1r d’ESO, no són tan diferents als d’Infantil. El meu repte a Infantil era motivar als nens, i nenes aquí a l’ESO és el mateix.

De canvis he notat que estan molt més esverats pel tema de l’adolescència, i que no fan cas a la primera. El canvi més fort ha estat a l’hora d’ensenyar, i aconseguir amb les meves estratègies captar l’atenció i a la vegada, motivar-los.

El canvi més fort ha estat a l’hora d’ensenyar: aconseguir amb les meves estratègies captar l’atenció i a la vegada, motivar l’alumnat d’ESO

Carla Valentín, professora de Matemàtiques i Biologia a La Salle Premià

I com és que vas decidir fer aquest canvi, quin va ser l’incentiu?

Els canvis sempre, sempre t’aporten alguna cosa nova. Vaig pensar i per què no? Potser ho provo i realment no m’agrada o potser sí, però si no ho provo no ho sabré. Per altra banda, també arriba un moment en què l’edat d’Infantil cansa més físicament: a l’hora d’haver-los d’agafar, de cuidar… i vaig pensar que em venia de gust conèixer-vos a vosaltres com adolescents en un col·legi.

On et sents més a gust treballant, a Infantil o a Secundària?

Quan vaig canviar pensava que ho passaria molt malament i que trobaria molt a faltar l’entorn d’Infantil, però la veritat és que a dia d’avui estic molt contenta. A vegades hi ha tardes que baixaria a Infantil perquè allà et fan cas a la primera i allò que diu la professora va a missa; però m’esteu agradant també com a alumnes perquè de vosaltres es pot treure molt més, i si ara mateix hagués de triar, no sabria escollir, ja que són dues etapes molt diferents, però cadascuna té el seu què.

Crec que vosaltres, amb l’edat que teniu, teniu molt a aportar i molt a dir. Faig activitats on realment em deixeu amb la boca oberta, i aquesta part m’està agradant molt.

Classe de secundària a La Salle Premià (foto d’arxiu)

Fet per: Gerard Torras, Ingrid Pastor, Jan Marti, Mario Rodriguez i Jordi Domínguez

close

El més recent