El plàstic, una amenaça més per a la salut i la vida del planeta

/
106 views

L’ús del plàstic ha augmentat molt les últimes dècades. Cada cop és més habitual veure aquests tipus de residus pel carrer o allà on anem. Això es deu al fet que aquest material s’ha tornat un element essencial en la nostra vida quotidiana, però és realment necessari, o és possible substituir-lo?

Escombreries de plàstic (@hermez777 – unsplash)

Una persona consumeix 50 kg de plàstic l’any i d’aquests només un 9% es recicla

En un any, es calcula que en tot el món es produeixen més de 400 tones de plàstic. Concretament, en un any, una persona consumeix 50 kg de plàstic i d’aquests un 9% es recicla, un 12% és incinerat i la resta, el 79%, s’acumula en abocadors o en el medi ambient. Llegint aquestes dades podem arribar a la conclusió que el planeta Terra s’està ofegant en plàstic per culpa de les responsabilitats dels seus habitants produint una contaminació massiva.

La gent hauria de conscienciar-se per reduir aquest consum tan gran mitjançant petits actes com reciclar, substituir-lo per altres matèries renovables com el vidre, etc. No per ser adolescents importen menys els nostres actes. Llençar un plàstic a terra fa el mateix mal si ho llença un nen petit o si ho fem nosaltres. L’important no és trobar quina generació ho ha fet pitjor, sinó col·laborar entre tots per solucionar-ho.

A més, també cal que el els polítics dels països prenguin mesures. Aquests podrien fer noves campanyes afavorint la reducció dels plàstics i així es desenvoluparia una conscienciació millor vers aquest problema. Molta gent popular i coneguda a arreu del món, com Greta Thumberg, han demostrat que fer un canvi en aquests hàbits no és tan difícil. Aquests petits canvis poden fer que en el món es redueixi molt la contaminació mediambiental. Els humans pensem que el plàstic només afecta la Terra fent-la veure bruta, però realment això produeix unes conseqüències més greus per la salut de tots nosaltres.

Un any, per reciclar els pots de iogurt vam fer pastilles de sabó, va ser un projecte proposat per uns alumnes de 4t d’ESO

GEMMA, CUINERA DE LA SALLE PREMIÀ DE MAR

Ens hem volgut desplaçar fins a la cuina de la nostra escola, La Salle Premià, per saber si els aliments que compra l’escola, per a l’embolcall utilitzen plàstics. A la cuina hem trobat la Gemma, que ens ha comentat que normalment els aliments no vénen envoltats de plàstics, però que alguna bossa sempre troben. Les bosses concretament no les reciclen, sí llencen el plàstic al contenidor groc o utilitzen els pots de iogurt per fer treballs manuals durant l’hora de dinar. A més, un any, van reciclar els pots de iogurt per fer pastilles de sabó, a partir d’un projecte proposat per alumnes de 4t d’ESO.

Iogurts (Bumiputra – Pixabay)

Fet per: Aleix Banús, Mireia Barroso, Wissam el Housni, Amanda Manchón i Sofia Planelles.

close

El més recent