El primer equip de futsal federat de la història de La Salle Premià

53 views

El 25 de setembre de l’any 2017, es convertiria en una data històrica per al futbol sala de La Salle Premià. Es jugava el primer partit federat de la història del futbol sala del club. Els jugadors en aquell moment no n’eren conscients, però estaven fent història.

A la temporada 17/18 a La Salle Premià es va decidir federar als infantils de futsal. Després de molts anys arrassant en el futsal escolar, en l’últim any dels alevins van quedar invictes, i per això l’escola va decidir apostar per ells. L’aposta va sortir bastant bé, ja que l’equip va quedar a mitja taula i amb bones sen sacions es van obrir les portes a un 2n any màgic, en el qual el club va quedar tercer, pujant a 2a divisió.

El primer partit va ser una dura derrota, perdent 9-2 contra uns dels equips que acabaria lluitant per la part alta, lAtlètic Premià. Tot i la derrota, es veia que l’equip tenia alguna cosa especial, i això es començaria a demostrar en els següents partits.

Els propers dos partits, van ser victories còmodes i amb marcadors abultats contra els dos equips que quedarien últims al final de temporada. 

Després d’aquestes dues victòries arrassadores, La Salle es va entrebancar en els següents partits, perdent i empatant.

Enfonsats en un mal moment, l’equip necessitava una victòria com mai, per això l’equip va fer una heroica, aconseguint els 3 punts en l’últim minut amb un gol de l’ala Eric Payà, contra el Hummel Alella, equip que finalment quedaria 3 punts per sobre de La Salle en la classificació final. 

La victòria va pujar la moral de l’equip encadenant 2 victòries seguides, però després d’una derrota desafortunada, van haver-hi uns problemes de disciplina amb un jugador de la plantilla, que va quedar suspès durant un partit.

El següent partit va ser una victòria còmoda, però a això se li van unir uns quants problemes disciplinaris més i això va fer que perdessin els pròxims 3 partits.

Sobre el mes de març, en Manel Sánchez, (en aquell moment el porter de l’equip) va decidir abandonar les files del conjunt després d’una victòria abultada contra el Masnou per començar una etapa al Futbol 11, així deixant als seus companys de La Salle sense porter, però encara pitjor, sense un amic.

Després de la pèrdua d’en Manel, l’equip va guanyar uns quants partits seguits, encadenant una ratxa.

Però va arribar un moment complicat en l’equip, on després d’uns comportaments no molt adequats per part dels jugadors integrants del club, la situació es va posar tensa. Però gràcies a l’ajut de la delegada de l’equip, la Raquel Gual, la qual sempre intentava posar cap a un equip, on sembla ser que faltava, van salvar la situació com van poder. Hem parlat amb la Raquel, i ens ha comentat que per a ella, va ser tot un orgull ser la primera dona delegada en un equip federat en la història de La Salle Premià de Mar. 

Un cop arreglades les diferències entre els membres de l’equip i del cos tècnic, el fi de la temporada va arribar, aconseguint una setena posició, que va resultar un èxit, ja que per a ser el primer any de futbol sala federat a La Salle Premià de Mar, ningú s’esperava un resultat com aquest.

Fet per: Manel Sánchez Picazo, Pau Noè Campos, Vicenç Llinares Ros, Gerard Álvarez Giménez i Eric Payà Girona

close

El més recent