El “virus” del qual ningú parla

79 views

A causa de la Covid-19 i del confinament, una part important de la població s’ha vist afectada per malalties de caire psicològic

D’ençà que la covid 19 va començar a suposar un problema creixent per a la societat, els governs dels diferents països han pres una sèrie de mesures. El confinament va ser una de les més efectives per aturar la creixent xifra de contagis, però alhora, una de les més dures.

La majoria de mitjans de comunicació continuen bombardejant-nos diàriament amb el nombre de nous contagis. Això ens causava i ens causa actualment molta incertesa a tots sobre l’economia i sobre el nostre futur. Així doncs, el confinament no només ha afectat l’economia i a la salut física, sinó que també ha deixat una empremta psicològica a la societat.

Segons els resultats de l’Enquesta Nacional de Salut (ENSE) realitzada l’any 2017, a Espanya més d’una de cada deu persones de 15 o més anys havien estat diagnosticades amb algun problema de salut mental, el que suposa un 10,8% de la població.

El fet d’haver-nos de quedar tancats a casa gairebé les 24 hores del dia, ha provocat addiccions, manies, aprensions, ansietat i tics. Com a conseqüència, hi ha hagut una demanda creixent en l’atenció als problemes de salut mental.

Les persones que han patit més psicològicament, han estat gent amb trastorns neuro-divergents, discapacitats mentals, persones que viuen soles, etc.

Tenir un animal de companyia pot ajudar-te a sentir-te millor si vius sol/sola

Per evitar que aquests trastorns psicològics apareguin o empitjorin, els experts recomanen mantenir-se ocupat i amb la ment activa. Diuen que tenir un animal de companyia pot ajudar-te a sentir-te millor si vius sol/sola. També pots ocupar part del teu temps practicant esport o fent activitats creatives com per exemple cuinar o pintar.

El problema ha estat que les persones afectades per depressions, recorren a prendre antidepressius, però, a molts, els hi causa al·lèrgia o efectes secundaris desagradables. Altres demaneb ajuda al seu psiquiatra o terapeuta per telèfon, però un dels problemes ha estat que com que no ha estat presencial, i moltes persones necessiten un suport major que el d’una trucada.

Així doncs, aquest altre “virus”, del que ningú parlava, s’està convertint en una amenaça.

Fet per: Sergio Pachón, Moosab Woudah, Pol Espinal, Carla Cañete i Blanca García.

close

El més recent