Barreja de personatges de diferents videojocs (Foto d'arxiu)

La importància de les comunitats en els videojocs

/
51 views

El conjunt de persones que juga a un videojoc, que comparteix els mateixos gustos i interactua entre si s’anomena comunitat. Aquestes comunitats han anat guanyat importància en els últims anys, però realment són tan importants?

Sens dubte la comunitat pot estar formada per unes unes persones que ajuden a millorar l’experiència en el videojoc joc i poden, per tant, proposar idees per tal de millorar-lo. Un joc sense una comunitat ferma o una comunitat tòxica provocarà que la gent deixi de jugar-lo i el joc acabi desapareixent. La comunitat és una de les coses més importants per a un joc i, com a tal, moltes desenvolupadores agafen idees o conceptes que aquesta proposa per tal de millorar la jugabilitat interna i les experiències viscudes. Un exemple de comunitat forta i exitosa és la del videojoc “Minecraft”, la qual ha demostrat una interacció constant entre l’empresa desenvolupadorsa i la seva comunitat.

Idees de gent que juga al joc “Minecraft” (Foto d’arxiu)

Les desenvolupadores de videojocs cada cop més s’han de centrar a protegir la comunitat, ja que amb l’augment de les xarxes socials relacionades amb els videojocs, moltes s’estan tornant tòxiques gràcies a l’anonimat que els comporta. Sense un control important de la comunitat, aquesta pot arribar a destruir un videojoc.

Quan una comunitat es considera “tòxica”, significa que la relació entre els jugadors és molt dolenta i tendeix a portar-se a l’extrem de burles i insults cap a jugadors menys experimentats. També sorgeix per part d’unes persones que comencen a jugar i es pensen que són els millors del món i quan es troben un jugador millor que ells el únic que fan és insultar-lo i criticar-lo. Tot plegat, provoca el declivi en el nombre de jugadors i la pèrdua d’interès en aquell videojoc.

Una part important de l’augment de la toxicitat és la implementació del sistema competitiu en jocs enfocats al públic casual. El públic casual fa referència a la majoria de  jugadors que només juguen al videojoc per passar una bona estona i riure amb els seus amics, i no busca competir per ser els millors o lucrar-se amb el videojoc. 

La implementació del sistema competitiu acostuma a dividir la comunitat en els dos bàndols: els casuals contra els competitius. Molts cops acaba amb els jugadors dividits per causa de les decisions a la qual vagi enfocada la desenvolupadora o els canvis que es realitzen en el videojoc, provocant una batalla a dos bàndols que enfadarà la meitat de la comunitat.

Jugadors professionals abans de jugar una partida professional (Foto d’arxiu)

Fet per: Adrià de la Iglesia, Marc de la Iglesia, Pau Pérez i Joel Giné

close

El més recent

Les 7 fake news més impactants

Durant els últims anys, gràcies a les xarxes socials, la possibilitat d’informar els que t’envolten s’ha estès. Mentre abans