L’impacte negatiu dels estereotips sobre la nostra societat

/
305 views

Els estereotips és un tema del que es parla poc i que ens afecta molt de prop a tots i totes els adolescents. L’estereotip de gènere el coneixem, en poques paraules, com les característiques o funcions que ha de complir una persona a causa del seu gènere masculí o femení.

Amb alguns exemples senzills, els estereotips de gènere responen a la típica frase de “la dona a la casa i l’home a la feina”, “la dona és feble i l’home és fort”, o el mandat social de “els homes no poden vestir de rosa, ni portar vestits”. En definitiva, es tracten d’una sèrie de diferències que amb el pas del temps s’han convertit en pensaments retrògrads i no actualitzats, ja que poden arribar a ser ofensius i molts sense sentit.

Dintre dels estereotips de gènere es troben els estàndards de bellesa, una construcció social, i volem destacar social. Hem deixat que aquesta normalitat s’apoderi del nostre dia a dia i que estiguem envoltats i envoltades de comentaris de tota mena. Aquests estereotips indiquen o deixem que indiquin com ha de ser una persona per considerar-se atractiva.

Quants cops hem sentit comentaris com, “mira tot el maquillatge que porta” o “que fa aquest vestint així?”. Molts i moltes joves sobretot, ens sentim amb la necessitat de seguir un estereotip, el que fa tothom, el que porta tothom o el que diu tothom. Molts i moltes ens veiem afectats perquè volem ser ”perfectes” o almenys dins de la nostra perspectiva de que és la perfecció al voltant del nostre món.

No hi ha un cos perfecte, ni un rostre perfecte, perquè el concepte de perfecció no existeix

Totes aquestes idees, que les podem aïllar com el pensament majoritari imposat per la societat en què vivim, són incorrectes, pel simple fet, que no pel teu sexe has de fer unes coses o unes altres, que no hi ha un cos perfecte, ni un rostre perfecte, perquè el concepte de perfecció no existeix, és un concepte erroni i que cal canviar.

Fet per: Júlia Navarro, Lorna Muñoz, Víctor Riccardi , Sofia Comas i Miryam Espin  

close

El més recent