Adolescents mirant el Mobilitat (foto d'arxiu)

L’ús del mòbil a l’hora del pati, a favor o en contra?

/
92 views

Actualment, a la majoria d’instituts, entre els que s’inclou La Salle Premià de Mar, no està permès l’ús de dispositius mòbils durant les estones d’esbarjo. Es considera que el mòbil pot afectar l’atenció dels i les alumnes a classe i fer que el seu rendiment sigui més baix. Cada cop però, es qüestiona més si això és cert i si realment no seria positiu deixar-los evadir-se amb els seus dispositius durant 30 minuts de las seva jornada escolar.

A favor de l’ús del mòbil: Marina Moya i Naim De Hoyos

Seria bo permetre l’ús del mòbil, ja que sovint és complicada la convivència amb els companys i les companyes a l’hora del pati, i d’aquesta manera no hi hauria tants problemes, ja que tothom podria anar més per lliure i invertir aquest temps, teòricament lliure, de la manera que es prefereixi.

A causa de la Covid-19 i de l’establiment de grups bombolla, la majoria de nosaltres no ens trobem a classe amb els nostres millors amics o amigues o la gent amb la qual ens agradaria passar l’estona, de manera que podríem estar en contacte amb l’exterior i sentir-nos així més lliures i complaguts en l’estona de l’esbarjo.

Actualment no traiem el màxim profit de l’hora del pati, com podríem fer-ho amb el mòbil. Estudis recents, com el d’Enrique Dans, expert en informàtica i tecnologia, han demostrat que l’ús del mòbil a classe ben utilitzat seria beneficiós, i que amb la desconfiança actual amb aquest aparell estem desaprofitant els recursos que tenim.

Estem tallant les possibilitats de desenvolupament i de socialització

Enrique Dans
Nens i nenes jugant durant l’hora del pati (Foto d’arxiu)

En contra de l’ús del mòbil: Gina Núñez, Albert Hakobyan i Sergei Zapata

És necessària la restricció de l’ús del mòbil a l’hora del pati, ja que aquest propicia una poca socialització entre els companys i companyes. Si en condicions normals les relacions ja poden ser complicades, doncs encara ho serien més. L’hora del pati és dels pocs moments en els quals els i les adolescents tenim contacte real amb els companys i companyes, justament pel fet de no estar sotmesos a les tecnologies. Com que no existeix un punt intermedi, en el cas cas que es permetés l’ús del mòbil durant l’hora del pati, la relació entre alumnes esdevindria gairebé nul·la.

El fet de no poder utilitzar el mòbil a l’hora del pati també serveix per a mantenir-nos concentrats, ja que no tenim influències externes. Només ens assabentem del que passa dins de l’escola, dins de la classe, de tal manera que és més fàcil evadir-se i oblidar-se de tots els problemes externs.

A més, els i les adolescents en general ja en fan un ús excessiu del mòbil, ja passen unes tres hores de mitja al dia amb aquest. Poder-lo utilitzar a l’escola o l’institut seria perjudicial per a ells i elles, ja que només faria que aquestes xifres incrementessin encara més. L’ús del mòbil és una addicció com les drogues, que només crea distracció. D’aquesta manera, el rendiment acadèmic baixaria a causa de la falta de concentració.

Hi ha estudis que demostren que el 86% dels joves utilitzen els mòbils mentre són a classe durant almenys una hora. D’ells, el 45% es connecten per consultar les xarxes socials. Així doncs, si es donés el cas que es permetés l’ús dels nostres smartphones al pati, les dades donades pujaran encara més.

Fet per: Sergei Zapata, Albert Hakobyan, Gina Núñez, Marina Moya i Naim De Hoyos

close

El més recent