Els carrers es preparen per a l’època nadalenca

36 views

Ciutats com Barcelona o poblacions com Premià de Mar ja s’han il·luminat per viure aquest Nadal en temps de COVID-19

El mes de desembre ja està aquí i com cada any, amb ell venen les celebracions nadalenques, els canvis de temperatura, els arbres de Nadal, el torró i els àpats en família. Les cases i els carrers s’omplen de llums i guirnaldes de tots els colors.

Les llums s’inauguraran el 26 de novembre i aquest any s’encendran a les 18:00 cada dia i romandran enceses fins a les onze de la nit de diumenge a dijous i a excepció els divendres i dissabtes fins a les dotze.

A Barcelona pots gaudir d’elles en tots els carrers principals de la ciutat. L’Ajuntament de la ciutat ha convocat aquest any el concurs “Encén el Nadal”, per dissenyar les llums dels carrers Aragó i Gran Via. Per al primer s’ha escollit el projecte “Els estels de Nadal” creat per M. Clara Vidal Riera, una estudiant d’arquitectura i per al segon carrer el projecte “SONS” fet per l’estudi d’Emiliana Design és el que s’ha triat.

A més, pots gaudir d’un agradable passeig per la fira de Santa Llúcia o anar al pessebre vivent del Poble Espanyol, on se celebraran un munt d’activitats nadalenques per als més petits.

Un altra novetat d’aquest any que es durà a terme per a suportar els comerços locals són els avets de conreu ecològic de Catalunya, que estaran ubicats en diversos indrets de la ciutat. En total hi haurà quinze arbres de Nadal: tretze avets de 10 metres, que estaran ubicats a múltiples emplaçaments dels districtes, i dos avets grans, de 18 metres cadascun, un situat a la plaça de Sant Jaume i l’altre al Portal de l’Àngel (al costat del carrer de Santa Anna).

Fira nadalenca (foto d’arxiu)

A Premià de Mar s’estan preparant per obrir les botigues de Nadal que monten cada any al carrer gran via amb moltes tendes seguint la temàtica de sempre, com ens agrada a nosaltres. Hi haurà varietats de comerços, des de botigues de menjar fins botigues d’accessoris i roba per regalar a familiars per Nadal. Molts cops, la gent aprofita per anar a comprar algun detallet a última hora. De segur que la majoria de nosaltres hem vist llums als carrers, arcs decoratius als comerços i a zones comercials. També hem pogut veure espais públics amb arbres de Nadal decoratius.

Fet per: Sara Ramos, Gisela Andres, Claudia Jodar, Ibtissam Mouchref

close

El més recent

Les 7 fake news més impactants

Durant els últims anys, gràcies a les xarxes socials, la possibilitat d’informar els que t’envolten s’ha estès. Mentre abans