El Govern dona llum verda a l'obertura de bars i restaurants (Diari Público)

Els propietaris de bars i restaurants celebren la reobertura dels seus establiments

76 views

El Govern accepta reobrir bars i restaurants sota unes estrictes mesures i restriccions per evitar contagis de la Covid-19

La vida normal no s’establirà de nou fins que no arribi la vacuna, però durant les pròximes setmanes s’aniran recuperant les activitats restringides fins ara. El vicepresident, Pere Aragonès i la portaveu, Meritxell Budó, han presentat un “pla de flexibilització de les mesures” que ha permès reobrir, dilluns 23, la restauració, la cultura i els centres esportius. Segons el Govern, doncs, la desescalada ja està en marxa.

El pla de desescalada, aprovat pel Govern, ha permès reobrir el passat dilluns els bars i restaurants amb un límit d’aforament del 30% a l’interior i ininterrompudament fins a les 21.30 hores, mentre que les activitats culturals s’han reprès e amb el 50% de l’aforament. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) va publicar el cap de setmana la resolució que permet iniciar el pla de desescalada proposat pel Procicat, després de constatar la disminució dels contagis pel coronavirus de la covid-19 en els últims dies.

Segons el Gremi de Restauració de Catalunya, el 70% dels bars, restaurants i cafeteries de Barcelona han reprès aquest passat dilluns la seva activitat després d’aquests quaranta dies de tancament obligatori.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha celebrat la reobertura del sector, tot i que ha demanat a la Generalitat que ampliï el toc de queda fins a la 1 els caps de setmana i, com a mínim, fins a les 2 de la nit de Cap d’any, alhora que ha reclamat que puguin reobrir les discoteques i sales de festes.

Imatge treta de: MEGANOTICIAS; “Largas filas y esperas: Así fue el primer viernes de reapertura de bares y restaurantes.”

La majoria de propietaris dels bars i restaurants han vist amb bons ulls la reobertura d’aquests. Molts d’ells afirmen que quan estan tancats perden clients i part del negoci, i que, la reobertura els hi porta molta clientela. Igualment, afirmen que han perdut molts beneficis i diners tant en el primer confinament, com en la segona restricció dels bars. Els propietaris creuen que costarà molt remuntar aquesta caiguda de diners, estalvis i clients.

Tot i així, encara hi ha propietaris que afirmen que el millor seria que els bars i restaurants continuessin tancats, per evitar els contagis, sobretot cap a la gent gran.

Escrit per: Raquel Castells, Miquel Cisa, Julia Fayos i Gerard Iriarte.

close

El més recent