25N: manifestacions contra la violència masclista

150 views

El 25N es va celebrar el dia en contra de la violència masclista als carrers i online

Una de cada dues dones han patit algun tipus de violència masclista al llarg de la seva vida, més d’1.300.000 dones han patit la violència sexual fora de la parella i prop d’1.700.000 nens i nenes viuen en llars en què la dona està patint algun tipus de violència, xifres bastant altes que s’haurien de derrocar.

Cartell en contra de la
violencia masclista. (fotod’arxiu).

Amb aquest context, el moviment feminista va tintar de nou els carrers d’Espanya de morat el dimecres 25 de novembre, data en què es va celebrar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Les associacions feministes van dedicar els anteriors dies a preparar els seus actes i manifestacions, en una edició del 25N marcada sens dubte per la pandèmia de la COVID-19. “Que la pandèmia no ens silenciï” va ser un dels lemes que va abanderar el moviment aquest any.

Les manifestacions van ser diverses i molta gent va participar en aquestes manifestacions multitudinàries. Aquestes manifestacions van ser una forma d’homenatjar a les dones assassinades per les seves parelles durant el confinament, a part de reclamar que la violència masclista acabi. 

Les manifestacions van ser en honor a les 41 dones assassinades aquest 2020, en què 35 d’aquests casos no s’havia denunciat a l’agressor. S’ha de dir que en aquests 35 casos més gent a part de l’agressor i la víctima saben el que passa però no són capaces de portar-ho a judici per culpa de la por. També hi ha hagut casos de suïcidi per culpa d’agressions o violacions però part de la parella.

25n Publicitat a Madrid contra la violència de gènere. (foto d’arxiu)

Aquestes manifestacions s’han incrementat en nombre de persones en elles, ja que el discurs de l’extrema dreta encara segueix negant la violència contra les dones. Vox segueix defensant que la violència no te genere, cosa que creiem certa, però aquestes agressions no es poden tolerar.

Fet per: Adrià de la Iglesia, Marc de la Iglesia, Pau Pérez i Joel Giné

close

El més recent