Adriana Hernàndez: “Al sistema educatiu hi ha moltes esquerdes”

240 views

La professora de Ciències Socials i Català s’ha iniciat aquest curs en el món de la docència, i ho ha fet a La Salle Premià

L’Adriana Hernández és professora de Ciències Socials i de Català a La Salle Premià de Mar. Té només 23 anys i aquest any és el seu primer any a La Salle Premià i també com a professora. Parlem amb ella per veure com afronta aquest nou repte laboral, per conèixer-la millor i per veure el seu punt de vista en els diferents aspectes de la vida, no només en l’àmbit docent.

Quan et vas decidir a ser professora?  

Vaig pensar que a l’haver estudiat Humanitats, la carrera de professora era la millor per a mi. També penso que és la millor professió si vols canviar les coses una mica.

Ser professora és la millor professió si vols canviar les coses una mica

Adriana Hernàndez, professora de Ciències Socials i Català a La Salle Premià

Aquest any has començat nova a La Salle Premià substituint la Rosa Arabia. T’agradaria seguir treballant aquí? Per què?

Si, com a mínim m’agradaria acabar aquest curs, ja que he començat projectes i tindria la sensació que he deixat les coses a la meitat.

Creus que el fet de ser la profesora amb menys experiència pot influir en com et tractin els professors/alumnes? 

Sí, sobretot pel fet de què com som joves, sempre s’espera menys de nosaltres. El sistema està muntat de manera que l’experiència és la que et dona la clau per treballar millor, i si és cert que amb l’ experiencia aprens, però jo també crec que amb l’experiència si no la segueixes cultivant t’oxides i per tant crec que una persona amb major edat si es segueix formant i segueix sentint-se jove en aquest sentit pot estar al mateix nivell que jo, però si deixa de formar-se s’oxida, i per tant si opino que pot arribar a influir.

La vida i la societat han canviat i el sistema educatiu no s’ha sabut adaptar correctament.

Adriana Hernàndez, professora de Ciències Socials i Català a La Salle Premià

Creus que està ben organitzat el sistema educatiu?

No, en cap cas. Penso que el sistema educatiu té moltes esquerdes, que el món, la vida i la societat han canviat i que el sistema educatiu no s’ha sabut adaptar correctament. El sistema educatiu segueix ensenyant i exigint coses inútils.

Creus que hi ha molta diferència entre les escoles públiques, concertades i privades? 

No, la veritat és que no. A mi m’agrada molt l’educació pública, encara que l’educació concertada m’ha sorpès molt. Jo penso que al cap i a la fi, l’objectiu d’ambdues és el d’ensenyar, ja sigui comptant amb més o menys recursos.Crec que el més important són els professors.

T’agradaria donar classe a Primària o Infantil? 

No, jo em veig a 4t d’ESO, 1r de Batxillerat i 2n de Batxillerat. En aquests cursos és quan es pot exprimir més el cervell de l’alumnat, explorar i aprofundir en la seva mentalitat crítica. Amb nens més petits, no puc exprimir tant això. 

Batxillerat o cicles?

Vaig fer batxillerat, però recomano molt els cicles. Com no hi havia cap cicle que s’adaptés a les meves necessitats del moment vaig decidir cursar batxillerat. Però no m’arrepenteixo, al batxillerat m’ho vaig passar molt bé els dos anys que vaig estar.  

És necessària una millor gestió emocional tenint en compte la situació en la qual estem

Adriana Hernàndez, professora de Ciències Socials i Català a La Salle Premià

Creus que les escoles s’estan adaptant bé a la COVID-19?

Sí, tot i que crec que si bé estem fent molt bé la gestió sanitària, és necessària una millor gestió emocional de la situació en la qual estem. Crec que hi ha un tabú general en parlar dels sentiments i la situació pandèmica en general. Que no es parli de que el món i la nostra vida han canviat, crec que l’únic que genera són males cares, ansietats i pors a la gent. És com no parlar del franquisme. 

Practiques algun esport? Quin?

Practico ioga, defensa personal, paddle surf, a vegades escalo i també camino.

Que t’agrada fer després de classe? 

M’agrada el silenci, aquest any he après a valorar molt el silenci. M’agrada veure les meves amigues, vaig a defensa personal, a ioga i col·laboro amb una xarxa d’habitatges.

On has treballat abans de ser professora?

La meva primera feina va ser a un hivernacle, quan tenia 16 anys, de cangur d’uns nens, monitora de casals, de cambrera al Primavera Sound, en un bar de nits… també vaig treballar a un museu, d’informadora i vaig arribar a ser coordinadora. Actualment compagino el treball com a professora amb la feina de visites guiades a la presó de Barcelona.

Fet per: Manel Sánchez Picazo, Pau Noè Campos, Vicenç Llinares Ros, Gerard Álvarez Giménez i Eric Payà Girona

close

El més recent