Jordi Agudo: “El dopatge és molt mal exemple per les generacions que pugen”

75 views

Entrevistem el professor d’educació física La Salle Premià de Mar, durant 23 anys i també organitzador de les extraescolars dins del centre

El Jordi Agudo és professor d’educació física en el centre Premià de Mar. Parlem amb ell sobre la seva vida competitiva, la seva infància, el seu treball a l’escola i com a afectat el COVID-19 al seu treball.

En quin moment de la teva vida vas decidir que volies ser professor d’educació física?

Va ser una cosa molt contradictòria perquè primer jo quan estava estudiant estava fent uns estudis universitaris de tipus tecnològic, estava fent concretament telecomunicacions, però jo estava estudiant i a l’hora estava entrenant i la meva gran passió era l’entrenament i a partir d’aquí vaig començar a fer classes com a monitor i vaig pensar “ostres, això està molt bé, m’agrada, és la meva passió” i des d’aquell moment vaig deixar telecomunicacions i vaig començar l’INEF.

Quants anys portes fent classe en la La Salle Premià? 

A la Salle Premià porto 23 i a la Salle en concret perquè jo vaig començar a la Salle Barceloneta donant classes i en total porto 33 anys de professor d’educació física.

Quin és el teu esport preferit? Quan vas començar a fer esport en la teva vida?

Jo havia començat fent futbol sala de petit de porter, però, com ja sabeu sóc una mica sec i al final ho vaig deixar per l’atletisme i vaig completar-lo fent llançament de disc i de pes.

La veritat és que no me’n recordo, però a nivell reglat vaig començar amb el futbol sala i tindria jo vuit anys, però ja us dic que tota la meva vida he estat bellugant-me, han hagut d’estar darrere meu els meus pares dient-me “ei, fora d’aquí, no et belluguis tant”.

Algun cop has participat en alguna activitat física d’elit ? 

He participat en el campionat d’Espanya d’atletisme quan era més jove (junior) però és el màxim, les meves característiques no són tan altes.

T’has dopat alguna vegada per alguna competició d’esport?

En absolut, estic contra el dòping malgrat, sé que companys, quan jo estava entrenant, es dopaven, no ho he provat mai a m’he vida, crec que és una manera totalment artificial de voler guanyar per sobre de qualsevol situació, i estic totalment en contra, a veure és diferent de l’entrenament i buscar el rendiment i la competitivitat això és una cosa, però competir a base del dopatge és una cosa que s’hauria de prohibir, s’hauria d’impedir i hi ha més és molt mal exemple per les generacions que pugen.

Tens algun talent ocult?

Deu estar molt ocult perquè el meu talent no sé si és el que veieu, no hi ha més.

Com t’agradaria que recordessin les teves classes d’Educació Física els teus alumnes?

M’agradaria que siguin un record que els hi transmet els valors, la passió i l’energia per poder continuar fent aquesta activitat ells/es de forma voluntària i sense que hi hagi cap pressió.

“El que més valoro en un alumne és la seva perseverancia, constancia i sobre tot sinceritat a l’hora de fer una activitat, no pel fet de treure nota, sino per que es cregui lo que està fent”.

Jordi Agudo

Com afecta el covid -19 al teu treball?

M’afecta perquè, vosaltres que esteu patint les conseqüències, no us podeu canviar, no us podeu dutxar, no podeu fer les classes com Déu mana, hem relegat el gimnàs a un espai que no es pot utilitzar, està condicionat però tot i això ens hi estem en sortint, vosaltres us esteu ensortint, i jo crec que val la pena amb aquest tipus de gent que sou.

Fet per: Pablo Quirós, Oriol Fibla, Carles Arrufat, Alexander Macià.

close

El més recent