Judit Príncep: “Quan m’ho van comentar, no n’estava segura de portar la coral”

/
131 views

La nova directora de la Coral Solidària de La Salle Premià afronta aquest repte amb “ganes i il·lusió”

Després d’anys sota la direcció del mestre Albert Vidal, aquest any la Coral Solidària de La Salle Premià ha canviat de director, i l’elegida ha estat Judit Príncep, mestra d’anglès a Primària. La Judit porta només dos anys al centre i en un any especial, on la COVID-19 és la protagonista, volem saber com afronta aquest repte i quins són els seus objectius de futur al capdavant de la coral.

Com tens pensat assolir el repte de dirigir la Coral Solidària aquest any tan complicat?

Doncs mira, quan m’ho van comentar, no estava segura de portar la coral, perquè clar, feia molts anys que ho feia l’Albert i jo fa res que he arribat a l’escola, vaig començar l’any passat. Però m’ho va comentar el Ricard Vives, i vaig dir: vinga, endavant, per què no!

El problema aquesta any però, és que la situació no ens acompanya. Hem implementat les mesures COVID-19 necessàries i hem començat amb ganes i il·lusió. El més important d’aquest curs, ara més que mai, és ajuntar-nos, passar-nos-ho bé i gaudir. 

Ara més que mai, el més important és ajuntar-nos, passar-nos-ho bé i gaudir

Judit Príncep, directora de la Coral Solidària La Salle Premià

En cas que ens confinin, seguireu fent alguna activitat?

Jo crec que no, perquè ara, amb la situació de les extraescolars suspeses, la coral també ha hagut de parar la seva activitat. Hem d’anar veient.

Quins objectius voleu assolir amb la coral?

Principalment el que ja he comentat, que anar a la coral sigui un moment d’unió, de trobar-nos amb altres persones i, sobretot, de gaudir. També que puguem aprendre de la música i que aprenguem cançons que ens agradin.

Un altre objectiu que volia implementar es complementar el cap amb el moviment del nostre cos. Principalment, vull que es perdin les vergonyes i que tothom s’ho passi bé.

Vull que els i les alumnes de la coral aprenguin sobre música, però que també complementin el cap amb el moviment del nostre cos

Judit Príncep, directora de la Coral Solidària de La Salle Premià

Cada any se celebra a La Salle Bonanova un concert solidari on participen les corals de La Salle Catalunya. Un concert gràcies al qual es recapten diners per a la Fundació PROIDE. Aquest any creus que es farà aquest concert solidari ?

No ho sabem, hi ha molta incertesa al respecte. Es va plantejar que si no hi hagués concert, que es fes alguna cosa més online i virtual. En aquest cas, canviaríem el nostre repetori. Ara hem començat amb una de Some nights que complementada amb body percussion, però en cas d’una celebració virtual potser agafariem algun tema d’un musical o cançons de pel·lícules i ens centrariem en això.

Fareu algun acte solidari per la Covid-19?

Doncs no ho hem estat pensant encara, perquè encara ens hem de tornar a reunir i veure cap a on tirarà una mica tot això, però és una bona iniciativa. És una molt bona idea, me la guardo per comentar-la a la pròxima reunió que tinguem.

Aquest any ja no assagem amb piano, sinó amb guitarra i fem les cançons amb moviment

Judit Príncep, directora de la Coral Solidària La Salle Premià

Què has canviat respecte el que feia l’Albert Vidal l’any passat?

La diferència principal és que nosaltres ara ja no assagem amb el piano, perquè l’Albert tocava el piano i jo no el toco: jo toco la guitarra, i m’acompanya el Ricard amb la guitarra.

Comencem amb un escalfament previ, que això no estic segura que ho fes l’Albert, i fem les cançons amb moviment, intentem posar una mica de dansa a la coral.

Ens podries dir algunes cançons que tens pensades fer?

Penso en cançons actuals, que agradin als i a les alumnes. Vull parlar amb ells i elles per veure quines escollim.

Fet per: Clara Herraez, Marta Rais, Txell Ramos i Emma Rubio.

close

El més recent