telèfon (@rami_alzayat - unsplash)

Les xarxes socials viuen el seu millor moment

57 views

Tik Tok i Instagram aprofiten del confinament i creen noves tendències que arriben arreu del món

Des que va començar el confinament la majoria de gent ha començat a utilitzar les xarxes socials com per exemple, l’aplicació de Tik Tok. Les xarxes socials, tenint en compte que tenim limitats els nostres moviments i no podem realitzar tantes activitats a l’exterior com abans, estan vivint la seva època daurada.

Tik Tok, amb els seus reptes virals, ha estat la xarxa que més ha pujat en els últims mesos i ha aconseguit arribar als 800 milions d’usuaris actius a tot el món. Una altra xarxa social que no s’ha quedat curta és Instagram. Sobretot aquests últims mesos, quan ha canviat la seva plataforma radicalment. Davant l’èxit de Tik Tok, Instgram ha creat Reels, un apartat que ofereix les mateixes prestacions que l’app xinesa per evitar així la fuga d’usuaris, i també ha creat la botiga, per comprar directament des de l’aplicació. Aquestes prestacions s’uneixen als stories, creats anteriorment per desbancar Snapchat, i a IGTV, creada com a resposta a l’èxit de Youtube.

Tik Tok, la número 1; Instagram, la 2

Situada en el ranking número 1 com l’aplicació més descarregada a IOS i Android es troba Tik Tok. Les millores explicades anteriorment que ha implementat Instagram, no ha sigut suficients per parar a Tik Tok, ja que aquesta aplicació ha continuat amb les seves tendències i incrementant el nombre d’usuaris.

Actualment la tiktoker més coneguda a tot el món és Charli D’amelio, amb uns 100 milions de seguidors, i Bella Poarch amb el vídeo més viralitzat de la xarxa, amb 300 milions de visualitzacions.

També pugen altres aplicacions com Snapchat i Twitter

Altres aplicacions com Snapchat també s’han tornat a utilitzar més, tot i que no tant com les altres dos. Com a conseqüència de l’avorriment causat en la quarantena, la gent ha començat a utilitzar aquestes apps incloent Twitter i Youtube a la llista.

A Twitter podríem destacar l’usuari estatunidenc d’Anonymous, el hacker que va revelar molts secrets del govern dels EUA, que es va viralitzar a arreu del món.

Aquest ‘boom’ de les xarxes ha comportat que s’hagin incrementat el nombre d’influencers a internet i el tema no està exempt de polèmica. Abans de la COVID-19 ja s’havien creat cases on vivien un grup d’influencers per augmentar els seus seguidors i crear nou contingut a les xarxes. El problema ha vingut quan ara, en la segona onada, alguns dels influencers espanyols i nord-americans han continuat fent això sense respectar les mesures del virus.

FET PER: Aleix Banús, Mireia Barroso, Wissam el Housni, Sofia Planelles i Amanda Manchón

close

El més recent