Debat: Reggaeton o Pop?

17 views

Alumnes de La Salle Premia debaten sobre els generes musicals

En els últims anys, hi ha hagut dos grans gèneres musicals que han destacat per sobre dels altres. El Reggaeton i el Pop.  

El Pop és un gènere que es va originar entre els anys 50 i 60 als Estats Units. Uns dels artistes més coneguts son Michael Jackson, Dua Lipa, Madonna… 

El Reggaeton és un gènere que es va originar a Panamà però va ser relacionat finalment amb Puerto Rico amb el cantant Vico C. Es va originar a l’any 1990 però va tenir més popularitat al 2000. Uns dels artistes més coneguts són Daddy Yankee, J Balvin o Bad Bunny.

A FAVOR DEL POP: Jordi Domínguez, Mario Rodríguez i Gerard Torras

Nosaltres estem a favor del pop perque te molta varietat de música i et pot servir per tot, desde cançons tristes fins a cançons per ballar i saltar. Un altre punt pel qual preferim el pop esque la lletra de les cançons es una lletra mitjanament formal cosa que en el reggaeton la lletra és molt masclista i això fa que molts nois i noies odiïn el reggaeton per les seves lletres. 

Les cançons del pop normalment sempre durant entre 2 i 3 minuts i això fa que sigui com sigui la cançó se t’enganxi i t’acabi agradant. En canvi moltes cançons de reggaeton es fan massa pesades ja que duren de 4 a 7 minuts i tant de temps amb una sola cançó al final t’acaba cansant i l’acabes canviant perquè t’avorreix. 

A FAVOR DEL REGGAETON: Jan Martí, Ingrid Pastor

Nosaltres estem a favor del reggaeton perquè és un dels nostres gèneres preferits per donar-ho tot en el ball. Quan necessitem que la música ens pugi l’ànim no dubtem a recórrer a ell.

I perquè mirant la història recent, així com el rock en els ’60s o el hip-hop en els’ 80s eren el que més escoltava la gent, ara jo crec que el reggaeton és molt més que un estil musical.

Sempre s’ha dit que la lletra de les cançons del reggaeton són masclistes i no haurien d’escoltar-les els joves, però per ara no coneixem ningú que hagi violat a una dona, hagi assaltat un banc o hagi matat els seus pares perquè va escoltar alguna cançó com “Velitas” de Darell i Brytiago.

També es diu que la lletra de les cançons són fàcil i sempre és el mateix, però no és cert per a cap gènere musical. Compondre una lletra i una melodia i que sigui un èxit o no, no és gens fàcil. Però en canvi el pop ha canviat molt en les últimes dècades ja que hi ha estudis que demostren que les seves melodies són cada vegada més senzilles i les seves lletres més tristes, malhumorades i repetitives.

close

El més recent

Les 7 fake news més impactants

Durant els últims anys, gràcies a les xarxes socials, la possibilitat d’informar els que t’envolten s’ha estès. Mentre abans