Fake News (Foto d'arxiu)

Fake News: la desinformació a alta velocitat

/
110 views

Les fake news actualment són més ràpides que la llum gràcies a internet

Les fake news és un dels temes més polèmics en les xarxes socials i mitjans d’informació actualment. Les fake news són notícies falses basanes en fonts d’informació poc o gens verídiques, les quals poden provocar moltes polèmiques.

A Internet pots trobar molta informació per mitjà de les xarxes socials, en aquestes la gent escriu sobre la seva opinió d’alguna cosa o moltes vegades, per informar. El greu problema és que qualsevol persona hi pot penjar coses en una xarxa social i poden enganyar amb el que pengen. La xarxa social és la zona menys confiable quan vols saber sobre informació. 

Fake News d’El Mundo Today (Foto d’arxiu)

La informació també és fàcil de trobar per Google mateix, i les fakes news també. Moltes empreses de diaris s’estan passant a Internet al veure que estan començant a triomfar allà, el que passa és que hi ha petites empreses que necessiten fer-se famoses i saben una manera de fer-ho: les fakes news. Les fakes news es fan virals amb certa facilitat, ja que normalment són impactants o increïbles, d’aquesta manera aquelles petites empreses s’ho inventen i aconsegueixen una mica de públic quan veuen el titular de la notícia.

Donald Trump assegura que les eleccions son un frau! (foto d’arxiu)

Un bon exemple de

fvés l’últim incident en Estats Units per culpa de Donald Trump, el qual assegurava que les eleccions eren un frau i havien d’anar a judici. Això va ser desmentit pels canals de telecomunicació del país.

Un altre exemple és la suposada mort de Yao Cabrera el qual va comunicar que havia sigut assassinat però uns sicaris senzillament per guanyar fama el que li va sortir malament, ja que l’endemà és arrestat per guardar drogues i fer una festa il·legal en mig de la pandèmia.

Maldita.es (Foto d’arxiu)

Les fake news plaguen la xarxa, però han aparegut diferents mètodes per aquesta desinformació que es dediquen únicament a desmentir les fake news i demostrar-ho amb proves verídiques. Alguns d’aquests poden ser el diari digital Maldito Bulo que és una organització sense ànim de lucre, i que ja ha desmentit una gran quantitat de divulgacions gràcies a rigorosos anàlisis.

Fet per: Adrià de la Iglesia, Marc de la Iglesia, Joel Gine, Pau Pèrez

close

El més recent