Fragment del cartell imatge darxiu

La revolució de la generació Z

93 views

Desenes d’adolescents responen al fet que obliguessin un company a anar al psicòleg per portar faldilla

El passat 27 d’octubre, en Mikel Gómez, un jove vasc, va patir una discriminació cap a la seva persona. La tarda abans, ell havia demanat a una de les seves amigues que li deixés una faldilla, per tal de reproduir al seu institut un acte feminista que ja s’havia realitzat a altres llocs del món. Va demanar-los-hi a més, que elles també portessin faldilla, ja que no volia anar-hi sol.

El matí del dia 27, a l’hora de mates, el professorar va interrompre la classe perquè en Mikel anava amb faldilla i per fer-lo anar al psicòleg pel fet de portar faldilla. Explica que li van preguntar reiteradament si se sentia noia, al qual ell va respondre: “No, si hagués d’escollir sóc home”, simplement la portava per normalitzar el fet de que la roba no té gènere. 

Quan en Lluc Morey va assabentar-se del que havia succeït, va decidir iniciar un moviment revolucionari contra els rols de gènere a través de TikTok, la xarxa preferida dels adolescents actualment. Així, el dia 4 de novembre una nombrosa part de la generació Z va decidir portar faldilla als seus centres d’estudi, sense importar el seu sexe.

Cartell del dia del moviment

Després d’aquest gran moviment se’n van seguir produint molts més, com per exemple, el dia 16 de novembre, quan es va demanar que la gent anés amb “crop top” a classe, i el dia 20, els nens de rosa i les noies de blau, per demostrar que ni la roba ni el color tenen gènere.

https://youtu.be/5fjXPts37dQ

Fet per: Maria Damians, Mar Sabí, Maria Altamirano, Nora Duran i Mireia Ramírez.

close

El més recent