Maradonna, entrenant (Foto d'arxiu)

Li diem adéu a Maradona, tot un símbol per al món del futbol

31 views

El gran futbolista Diego Armando Maradona mor entre polèmica: per molts una llegenda del futbol, per d’altres una figura molt odiada

Nascut el 1960 a Lanús i mort el 2020 a Dique Luján, la vida de Maradona només ha durat seixanta anys. En aquest període de temps que a simple vista sembla tan curt, ell ha aconseguit deixar una gran empremta en el món del futbol, marcant-lo així amb aspectes tant negatius com positius, tot s’ha de dir.

Tot i tenir una tècnica molt polida i una habilitat innegable amb la pilota, la seva carrera professional com a esportista va ser bastant irregular. El seu caràcter complicat, les seves addiccions amb les drogues i els seus problemes de salut eren els causants d’aquest fet, però tot i això se les va enginyar per a deixar a tothom bocabadat amb les seves proeses.

El 1979, quan només tenia dinou anys, l’argentí va guanyar el campionat mundial juvenil jugant amb la selecció del seu país. Després d’allò va jugar per a diversos equips, entre ells el F.C. Barcelona i el Nàpols, equip a qui va fer guanyar les seves primeres lligues italianes. Dalma i Giannina són els noms que va escollir per a les criatures que va concebre amb el seu excònjuge Claudia Villafañe durant la seva estada a Itàlia.

No va passar molt de temps quan, el 1991, en un control antidopatge, van detectar que Maradona consumia cocaïna i això li va suposar una suspensió de quinze mesos. L’any 1995 va decidir tornar a jugar amb la samarreta dels Boca Junior tal com acostumava a fer en els antics temps.

Va jugar quatre Mundials i va desenvolupar un paper clau per a guanyar un d’ells l’any 1986, i el 1997 va donar per finalitzada la seva carrera com a jugador després de tornar a donar positiu en un altre control d’antidopatge.

Més endavant, va dedicar-se majoritàriament a fer d’entrenador fins al dia de la seva mort provocada per problemes de salut aquest dimecres 25 de novembre del 2020.

A part de les dues filles que va tenir amb la seva exmuller, en va tenir tres més fruit d’infidelitats i en els tres casos es va mostrar reticent a fer-se les proves d’ADN corresponents. També ha afligit violència masclista contra la seva dona Rocío Oliva i va assetjar sexualment a una periodista russa mentre ella intentava entrevistar-lo a la seva habitació. El que dèiem, una figura controvertida, amb moltes llums en el terreny futbolístic i moltes sombre en l’àmbit personal.

Fet per: Gisela Andrés, Claudia Jodar, Ibtissam Mouchref i Sara Ramos

close

El més recent