informar sobre el que es parlarà

Les fake news que més han afectat als joves en aquests últims mesos

69 views

Cada vegada més persones que saben com crear i difondre notícies falses per espantar a la població més jove

Des del confinamet, els joves hem convertit les xarxes socials en la nostra principal font d’informació. Allí se’ns presenten informacions que en moltes ocasions no són certes o que, tot i ser-ho, es poden malinterpretar. Una mala interpretació o una ‘fake news’ pot generar confusió, malentesos i fins i tot disturbis. Hi ha diferents ‘fake news’ que han alterat als joves últimament i han fet bullir les xarxes socials. Aquestes són les TOP 5 fake news dels últims mesos:

  1. Donald Trump decideix eliminar l’aplicació: TIK TOK

Aquesta fake news es va basar en en el fet de en aquell moment Trump estava passant amb una crisi amb China (que es el país que obté el benefici d’aquesta xarxa social), va aprofitar aquell moment per expandir el rumor de que Trump no volia tenir res a veure amb China.

2. Neu falsa a Madrid

Durant la nevada de Filomena es va correr el rumor de que la neu que estava caient a madrid, era neu falsa, que el govern tirava la neu amb grans màquines desde l’exterior de la ciutat. Tot això va començar perquè diverses persones van començar a intentar derretir la neu amb uns encenedors però van veure que en contes de derretir-se es cremava i es posava negra.

3. S’inicia la Tercera Guerra Mundial

Després de molta retòrica guerrerista, el president nord-americà va ordenar el primer atac contundent del seu Govern a l’Orient Mitjà. Amb drones va matar Qasem Soleimani, un dels homes més influents de l’Iran.  Amb tot això, la ciutadania es va començar a espantar i començar a dir que hi hauria una tercera guerra mundial.

4. Anabelle s’escapa del museu Warren, a Connecticut

Va passar a l’agost del 2020. Molts mitjans van afirmar que aquesta nina es va escapar del seu museu ja que es va despertar a causa del Covid-19 

5. Els nois adolecents no saben que les noies es beuen la menstruació

Tot va començar amb un video que deia sarcàsticament: <<ja es hora de que els nois sàpiguen que ens tenim que veure la nostra regla>>, aquest vídeo va donar molta polémica i no només els hi va afectar als nois si no que també va tenir repercussions per a aquelles noies que van començar a seguir aquesta tendència sense adonar-se de que era falsa. 

Les fake news estan llastrant la nostra educació cívica

Marc Amorós, 2020

Fet per: Sara Fores, Irati Jornet, Claudia Thompson, Olalla Suarez i Cinta Valero

close

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy

El més recent