Notícia d’última hora: La COVID-19 ha mutat i les vacunes ja no són efectives

48 views

Ja hi ha més de 200.000 afectats a Espanya per aquesta nova Covid-20, i hi ha hagut més de 9.000 morts només a Catalunya en les últimes 24h

A mesura que avança la pandèmia la Covid-19 es fa més forta. Uns investigadors de la Facultat de Medicina de Madrid han arribat a aquesta conclusió: el virus està constantment mutant, és a dir, que el seu material genètic està canviant. Resulta que es creu que el nou focus d’aquest nou virus Covid-20 té el seu focus en el districte de Tetuan, a Madrid, i ja s’ha escampat per tota Espanya, i probablement també per la Unió Europea.

El virus està canviant i canviant, però està conservant per a si mateix les coses que són més útils o interessants

Afirma un dels investigadors

Es creu que el virus va mutar ja fa dues setmanes, i que la mortalitat d’aquest virus deuduplica a la mortalitat del virus anterior, és més afectiu, i les vacunes realitzades no serien efectives per a aquest nou virus, ja que la proteína viral és ara més complexa. Per a aquest motiu, el més segur és que es produeixi un nou confinament.

Un dels científics que l’estava estudiant, l’Alberto Sánchez, un estudiant de medicina de 24 anys que formava part de l’equip d’investigació, i que feia pràctiques en un hospital, cuidant de pacients, ha mort fa unes hores.  


AIXÒ ÉS UNA FAKE NEW, I VOSALTRES HEU CAIGUT A LA TRAMPA

Les fake news o notícies falses són un tipus de text periodístic que consisteix en difondre informació falsa o enganyosa, ocultant informació, mitjançant diferents portals de notícies, xarxes socials, televisió, ràdio… És difícil saber si es diu la veritat en una d’aquestes notícies, ja que no solen estar firmades ni portar fonts d’informació. Però com sabem si una notícia es falsa o no?

El més important és el sentit comú en aquests casos. Les fake news solen tenir titulars molt cridaners i espectaculars, ja que volen rebre més visites, i així guanyar més diners. Un titular atractiu i impactant pot rebre moltes visites i recaptar molts diners en visites encara que sigui mentira. La informació és una arma molt poderosa. Les fake new pretenen influir a la gent, perquè es posicionin a favor o en contra de certes idees, per a perjudicar a negocis competidors o contrincants polítics, o simplement per diversió.

Altres formes de saber si una notícia és real o no és mirant o comprovant l’adreça URL, buscar informació de l’autor o del mitjà a través del qual es publica, comprovar les fonts d’informació, o fins i tot si les imatges són de qualitat o han estat editades, o si hi ha faltes d’ortografia. Però recordeu, estar informat o informada és la clau per distingir informacions verídiques informacions falses.

Sense anar més lluny, tot just uns dies, la diputada del Partit Popular a la Junta General de Principat d’Astúries Reis Fernández Hurlé començava la seva intervenció a la comissió parlamentària traslladant el seu condol a cada un dels morts per COVID-19 que han perdut la vida des del començament de la crisi del coronavirus a la regió. I especialment als familiars i amics d’Alberto Sánchez, un metge jove que, tal com explicava la diputada del Partit Popular (PP), moria als 24 anys a causa del coronavirus. El que no sabia ella era que havia caigut en una notícia falsa que s’ha propagat durant aquestes últims dies per Internet i que realment li estava donant el condol a l’actor Ángel Muñoz García, conegut com a Jordi ENP.

Fet per: Pablo Quirós, Oriol Fibla, Carles Arrufat, Alexander Macià.

close

El més recent