L’esport femení es fa veure a Premià amb l’ajuda de La Salle

33 views

Des de l’escola La Salle Premià s’aposta per crear equips femenins de tots els esports disponibles al club i per cedir les seves instal·lacions a l’esport femení

Des de sempre, quan es parla sobre l’esport, es dóna més importància a l’equip masculí que al femení. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Premià de Mar ha volgut fer un vídeo on es veuen tots els esports representats per una dona o una noia. L’ajuntament té com a objectiu el desenvolupament de l’esport base femení, que se sumaria a la ja consolidada part masculina, per tal de tenir una igualtat esportiva al municipi.

En aquest sentit, La Salle Premià la línia esportiva de La Salle Premià va en consonància amb la de l’ajuntament del municipi. L’escola també vol potenciar l’esport femení fent una col·laboració amb el Club esportiu de Premià de Mar. L’escola La Salle té unes instal·lacions grans, i des de direcció, han decidit cedir-les per tal que tothom les pugui gaudir, siguin de La Salle o no.

La Salle Premià vol cedir les seves instal·lacions a tots els equips del poble per potenciar l’esport femení

Marta Mas, directora de La Salle Premià

En un altre sentit, la directora de La Salle Premià, Marta Mas, ens ha explicat que des de l’escola s’aposta plenament per l’esport femení. Actualment al col·legi hi ha diversos equips, un de voleibol femení i un mixt, de futbol, un equip masculí i un de mixt i es vol recuperar els equips de bàsquet i patinatge, tant femenins com masculins. A més, es vol separar els equips mixtos perquè els nois i noies tinguin l’oportunitat de competir professionalment, ja que si són mixtes només pot competir escolarment.

La Marta Mas ens ha explicat també que aquesta iniciativa feia temps que volien desenvolupar-la i com l’ajuntament tenia pensada una iniciativa semblant, van voler col·laborar i que tingués més visibilitat.

Volem ser els principals potenciadors de l’esport femení de Premià de Mar

Ernest Casaponsa, sotsdirector La Salle Premià de Marà

La iniciativa es va iniciar el curs passat. Es va començar a gestar el febrer del 2020, però just el mes següent va arribar la Covid-19 i es va haver de paralitzar. A principis d’aquest curs es va reprendre però ha tornat a quedar en stand by després de cancel·lar-se les activitats extraescolars.

Des de La Salle Premià, també s’estan plantejant introduir l’esport tant femení com masculí a Infantil, per tal d’animar els nens i nenes a fer esport des de ben petits.

Fet per: Clara Herraez, Marta Rais, Txell Ramos i Emma Rubio

close

El més recent