A punt de tancar

51 views

Els restauradors de Premià de Mar es mostren “preocupats” per les últimes mesures Covid preses pel Govern de la Generalitat

El sector de la restauració ha estat i està sent, sens dubte, un dels àmbits més afectats arran de l’arribada de la Covid 19 a Catalunya. La majoria de mesures han afectat els seus horaris al llarg d’aquests mesos i des de fa unes setmanes, arran de l’arribada de la tercera onada, bars i restaurants han vist limits els seus horaris de 7h a 9h i de 13:30h a 15:30h. Per saber com estan vivint els restauradors de Premià de Mar aquesta situació, entrevistem al manager del bar La Ola.

Com us afecten les restriccions que imposa el govern?

Molts cops no podem fer previsions per les comandes o ens quedem amb els congeladors plens, això provoca que alguns cops perdem material, o per culpa de les restriccions no podem reservar taules als clients, ja que no sabrem si el següent dia estarem oberts o fins quina hora. A més només ens deixen obrir en unes determinades hores que no són les que hi freqüenta la gent a anar-hi.

Només ens deixen obrir en unes determinades hores que no són les que hi freqüenta la gent a anar-hi

Manager Bar La Ola

Com podeu aconseguir aguantar tant tenint en compte les poques hores que podeu obrir?

Intentem aconseguir encabir els màxims clients durant les hores que estem oberts sempre mantenint les mesures de seguretat dictades per el Ministeri de Salut. A la vegada, amb les poques ajudes que donen la Generalitat, intentem aguantar com es pugui, però si les restriccions s’allarguen molt, no sabem segur si seguirem oberts.

Si les restriccions s’allarguen molt, no sabem segur si seguirem oberts

Manager Bar La Ola

Per quin motiu creus que els bars i els restaurants han rebut tantes restriccions?

Perquè són locals on la gent està sense la mascareta per menjar, i per molt que es respectin les mesures de seguretat, es contemplen com espais de contagi. No es contempla però que al transport públic hi ha molta més gent en un espai molt més tancat cada dia.

Esperes que 2021 serà un any millor o pitjor que 2020 en el vostre sector?

Amb l’anunci de les vacunes suposem que serà un millor any, a la vegada, la Generalitat ens ha permès obrir unes hores, per molt que trobem que són insuficients. La tercera onada també ens amenaça molt, ja que sabem que serem el primer sector tancat en cas d’un rebrot.

Amb l’anunci de les vacunes suposem que serà un millor any

Manager Bar La Ola

Creieu que us poden tornar a tancar si la tercera onada arribar als nivells de la primera? Si es així creieu que podreu arribar a tancar permanentment?

Si hi ha una tercera onada, estem segurs que ens tancaran el sector, ja que en les anteriors onades vam ser el sector que primer van tancar. Responent a la segona pregunta, si el govern no dóna ajudes o facilitats als bars o restaurants, tenim la impressió que segurament acabarem tancant definitivament.

En aquest cas, que és pitjor per a tu en aquesta crisi, la salut o l’economia?

Jo crec que s’ha de trobar un punt mig, perquè si ens centrem solament en la salut, el país tindrà una quantitat de gent al carrer que no podrà ajudar. L’economia també és important, ja que és amb el que viu la gent, si la pandèmia segueix durant, segurament molts negocis petits i alguns grans, hauran de tancar.

Fet per: Adrià De la Iglesia, Marc De la Iglesia, Joel Giné i Pau Pérez.

close

El més recent