Raül Benet, el nou substitut de La Salle Premià. (Imatge de la Salle Report).

Raül Benet: “Ser professor és molt gratificant”

50 views

El professors substituit de Ciències Socials i Economia a 4t d’ESO valora positivament les seves primeres setmanes com a docent.

En Raül Benet és un professor de 23 anys que just ara s’ha iniciat en el món de la docència a La Salle Premià de Mar després d’estudiar el grau en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra. El nou substitut ens explica per què ha decidit entrar en el món de l’educació i com se sent donant classes per primera vegada a la seva vida, a la vegada que ens mostra el seu punt més personal.

Comencem pels inicis, com va ser la teva infància ?

Podríem estar molta estona parlant d’això, però bé, podem dir que va ser una infància feliç. La meva infància sempre la recordo amb nostàlgia.

Quin era el teu somni de petit?

En tenia variïs, i un d’ells era ser artista i l’altre era ser pintor i escultor, que en part encara és un dels meus somnis. L’altre era viure una vida com “el lejano oeste”, que la gent es mogués amb cavalls i carruatges, que tothom cultivés el seu menjar… un món molt diferent relacionat amb la vida rural. Això ho somiava com el meu paradís.

Com t’anaven els estudis en general?

Sempre he estat un bon estudiant, sempre m’ha agradat molt aprendre, però era una mica “vago” a Secundària i al Batxillerat. Mai he deixat d’estudiar i espero no deixar-ho de fer.

Què vas fer abans d’entrar a l’escola?

Com deia soc d’Andorra i vaig estar allà fins als 17-18 anys. Quan vaig anar a estudiar a la universitat vaig passar a viure a Barcelona. Porto sis o set anys a Barcelona fent la carrera i un cop acabada, que ha sigut aquest curs, he entrat a aquesta escola.

Per què has escollit ser professor i no altra professió?

Perquè se’m dóna molt bé o crec que se’m dóna molt bé. M’agrada molt explicar tot i que m’agradarien més alumnes més grans tot i que també m’agradaria ser professor d’universitat, però m’agrada molt.

Quines matèries t’agraden més per donar classe?

Estic donant classes de Socials i d’Economia i és el que més m’agrada. També m’agradaria donar classes d’Història de l’Art.

S’hauria d’ensenyar molt sobre salut sexual, sobre la intel·ligència emocional, sobre com establir relacions sanes…

Raül Benet, professor de Ciències Socials i Economia a La Salle Premià

Quines coses creus convenient ensenyar que no s’estan tractant a les aules?

Crec que això és una cosa de La Salle i de les altres escoles. Crec que s’hauria d’ensenyar molt sobre salut sexual, sobre la intel·ligència emocional, sobre com establir relacions sanes, perquè els professors estem tractant amb gent molt jove, amb adolescents, i és un moment molt important per aprendre coses que arrossegaran al llarg de la seva vida.

Quina ha sigut la teva primera impressió a començar a donar classe a La Salle Premià?

Que els alumnes saben menys coses de les que m’esperava. Tot i saber que feien 4t de l’ESO i que tenen 15/16 anys, pensava que hi hauria un nivell i uns coneixements que en molts casos noto que no hi són.

T’has acostumat bé a aquesta nova escola? Què en penses?

M’he acostumat molt bé a aquesta nova escola, però encara m’estic acostumant a algunes coses. M’han fet un acompanyament ‘guai’ i l’equip és molt maco i t’acompanya molt. En aquest sentit estic supercontent, i des del primer dia ja em vaig sentir un més de la família.

És la primera que dono classe  i estic molt content amb la meva experiència i amb els feedbacks que vaig rebent dels altres professors. També estic molt content de l’experiència amb els alumnes.

Ttreballar amb adolescents a vegades és dur, perquè és un públic que pot ser molt desagraït.

Raül Benet, professor de Ciències Socials i Economia a La Salle Premià

Quines coses positives i negatives té ser professor?

Això dependrà del professor a qui li demaneu. Positiu… que és una feina molt gratificant, amb la qual sents que estàs fent una feina molt important, estàs educant a gent que més endavant serà adulta, estàs desenvolupant un paper molt important en el seu creixement personal i és molt satisfactori això.

Negatiu… és una feina que a mi m’ha sorprès la quantitat de feina que implica. Tot el temps que implica preparar-se les classes i corregir. Els professors treballen molt a casa i a l’aula, treballar amb adolescents a vegades és dur, perquè és un públic que pot ser molt desagraït.

He descobert el món del circ i ara vull ser trapezista, és un projecte nou.

Raül Benet, professor de Ciències Socials i Economia a La Salle Premià

I ja per acabar, tens algun talent ocult?

Crec que no, crec que tots els meus talents estan a la llum. Se’m dona bé dibuixar i pintar, tinc traça per a comunicar-me amb la gent, sóc una persona molt empàtica. Fa poc m’he posat en el món del circ, que ara és un dels meus objectius. He descobert que m’agrada i que se’m dona bastant bé i ara vull ser trapezista, és un projecte nou.

FET PER: Aleix Banús, Mireia Barroso, Wissam El Housni, Sofia Planelles i Amanda Manchón

close

El més recent