Tesla Cybertruck, el cotxe tan estimat per uns i tan odiat per altres

/
24 views

El Tesla Cybertruck és la camioneta elèctrica de Tesla, un vehicle revelat recentment que entrarà en producció a finals de 2021 i del qual ja s’han reportat més de 750.000 reserves des que va ser oficialment presentat.

El que més ha donat de què parlar ha estat sens dubte, el disseny futurista del nou Tesla, el Cybertruck. Les seves línies planes, grans superfícies netes i el seu aspecte rescatat del futur i triangular, tenen com a resultat una camioneta totalment elèctrica capaç de competir que arriba per competir en el segment més ajustat del mercat nord-americà, el dels pick-up, on el Ford F-150 es o era el rei indiscutible. 

El Tesla compta amb una càrrega de més de 2800 litres de capacitat volumètrica, i una capacitat de càrrega de més de 6 tonelaes. Es un cotxe molt gran amb dues fileres amb 3 seients en cada una. A més els dos centrals es poden reclinar, i utilitzar de recolçabrazos. 

El seu atractiu disseny minimalista a l’habitacle, amb una enorme pantalla tàctil al centre del quadre de comandament i un volant quadrat molt futurista. Encara que una de les coses més interesants i que més ens han cridat l’atenció el vidre blindat de Tesla i  la seva carrosseria que resistirien tota mena d’impactes. 

Una altra característica impresionant d’aquest vehícle és la seva velocitat màxima en el seu model més car, de més de 315 km/h, i la seva autonomia de més de 800km. El preu d’aquest vehícle ens pot semblar car a simple vista, però quan analitzem els detalls tècnics del vehícle, ens adonem que no n’es gens. El seu preu de sortida inicial en en el model més barat es de 32800 euros, i en el més car de 57500 euros. 

A més, cal mencionar el autopilot de Tesla, un conjunt de característiques avançades de sistema d’assistència a l’conductor ofertes per Tesla que té centrat de carril, control de creuer conscient el trànsit, que està continuament millorant, i es diu que estarà acabat a final d’any.

Finalment, el Tesla Cybertruck podrà tindre diferents accesoris o extres en ell, com un gran panell solar amb la capacitat de carregar 80km diaris la bateria, poder carregar un quad, o ser un excelent cotxe per acampar, amb una cuina integrada en ell. Esperem ansiosos per veure com aquest magnific cotxe arriba als nostres carrers l’any que ve. 

Tesla té pocs centres de servei i de recàrrega, encara hi ha molt pocs, i penso que això es un inconvenient de cara a un futur pròxim, ja que les versions menys costoses no tenen encara una autonomia suficient.

Oriol Fibla

El Cybertruck no és un vehicle apte per als entorns urbans degut a les seves mesures i el seu disseny futurista, compacte i quadrat i les seves dimensions, les quals li donen una limitada maniobrabilitat. No té les característiques necessàries per desenvolupar-se pels carrers de qualsevol ciutat i poder aparcar fàcilment.

Carles Arrufat

Té una forma triangular i és diferent a altres models de cotxes, que no és molt comú avui en dia.

Pablo Quirós

Un disseny futurista, amb unes característiques tècniques i un preu molt competitiu, amb un gran tamany i dimensions i una carrosseria i uns cristalls blindats, sense dubte, revolucionara el mercat del vehicles elèctrics.

Alexánder Macià

Fet per: Oriol Fibla, Pablo Quirós, Carles Arrufat i Alexánder Macià.

close

El més recent