És ètic que els youtubers se’n vagin a Andorra?

/
130 views

En els últims anys, molts youtubers espanyols i d’altres països han anat a viure a Andorra. Per què? Doncs perquè a Andorra es paga un percentatge d’impostos molt menor al d’Espanya i al d’altres països de la Unió Europea. Fins ara però, aquest tema no havia estat notícia. La gota que ha fet vessar el got ha estat que ElRubiusOMG, el youtuber amb més subscriptors d’Espanya, ha anunciat que se n’anirà a viure a Andorra pròximament. Aquesta acció, tot i que és totalment legal (sempre que la persona estigui 184 dies o més al país), ha provocat una batalla d’idees a Twitter.

La majoria de creadors de contingut que s’han anat a Andorra han contribuït amb bastants més diners que la majoria dels espanyols i espanyoles que els critiquen

El fet de què vagin a viure a Andorra és més que ètic, i més amb tots els impostos que ja ha pagat el Rubius a Espanya fins ara. S’ha de tenir en compte que la majoria de creadors de contingut que s’han anat a Andorra han contribuït amb bastants més diners que la majoria dels espanyols i espanyoles que els critiquen. A més, el que és innegable és que tothom té dret a viure on ell vulgui, independentment de si se’n va a viure a un país per qüestions econòmiques, socials, o perquè els agraden les vistes a la platja.

L’argument que molta gent utilitza en contra d’aquests youtubers és que quan han estat malalts han acudit a la sanitat espanyola, o que han utilitzat les estructures públiques pagades amb els impostos públics, i òbviament tenen raó. Però també és cert que un cop estiguin vivint a Andorra, no acudiran més a la sanitat espanyola. Així que cada persona és lliure de decidir el que pot fer i el que no. El problema de molta gent és que només els veuen des de darrere de una pantalla, i no es fixen en que també son persones, i que a l’anar a viure a Andorra renuncien a moltes coses. A més, sempre cal fer-se la pregunta: si tinguessis la possibilitat d’anar-te’n  a Andorra, ho faries?

Cada persona és lliure de decidir el que pot fer i el que no

Si Espanya vol retenir no només a youtubers, sinó a tothom que tingui negocis online, hauria de baixar els impostos, perquè si el govern no ho fa, aquesta fuga de capital cap a Andorra (o qualsevol altre país amb baixos impostos) serà només el principi. 

Fet per: Manel Sánchez Picazo, Pau Noè Campos, Vicenç Llinares Ros, Gerard Álvarez Giménez i Eric Payà Girona  

close

El més recent