Montse: “La meva passió sempre ha sigut cuinar per als nens i nenes”

137 views

La cuinera de La Salle Premià de Mar es mostra encantada d’exercir la seva professió a l’escola

La Montse és, sense cap mena de dubtes, una de les persones més estimades a La Salle Premià. Porta molts anys sent la cuinera de l’escola i a diari manté un tracte proper amb alumnes i professorat. Parlem amb ella sobre la seva experiència com a cuinera i sobre com és el seu dia a dia a l’escola. Un dia a dia que ara ha canviat amb el context de pandèmia actual i al qual s’ha hagut d’adaptar el més ràpid possible.

Comencem pel principi, com van ser els teus inicis a l’escola?

Vaig començar com a monitora, però al cap d’un temps vaig passar a cuinera, ja que m’agradava molt cuinar. I la veritat és que em va apassionar, i aquí segueixo.

Fer de cuinera a La Salle Premià m’agrada sobretot per l’ambient que aporten a diari els nens i les nenes

Montse, cuinera de La Salle Premià

Per què t’agrada cuinar en aquesta escola?

M’agrada sobretot per l’ambient que aporten a diari els nens i les nenes. Normalment sempre estan contents i això transmet alegria constant. A més, sempre m’han agradat molt les feines on pots col·laborar amb els més petits i les més petites.

Quin balanç en fas de la teva experiència com a cuinera?

La veritat és que molt positiu. He tingut algunes situacions dolentes, suposo que com tothom, però com que treballo del que m’agrada m’esforço el màxim possible i, com deia abans, m’ho passo molt bé.

Mirant cap a enrere, recordes el moment més dur que hagis viscut?

He tingut algunes situacions en les que anava ‘justa’ o situacions on he tingut algun problema però, en general, tot ha anat molt bé i he sabut solucionar aquests problemes amb l’ajuda de les meves companyes.

Si no haguessis sigut cuinera, de què t’hagués agradat treballar? 

A mi m’agrada la cuina, però també m’agrada el comerç. Suposo que m’hagués agradat muntar una empresa i vendre productes.

Tots i totes ens hem hagut d’adaptar per tirar endavant la nostra feina diària

Montse, cuinera de La Salle Premià

I ja per acabar, com estàs vivint aquest curs en plena pandèmia? Han baixat molt el número d’alumnes al menjador degut a la Covid-19?

El cert és que estem vivint un moment complicat i tots i totes ens hem hagut d’adaptar per tirar endavant la nostra feina diària. Pel que fa al número d’alumnes al menjador, han baixat perquè no totes les famílies estan tan bé econòmicament, com abans i a més, moltes treballen des de casa per la qual cosa ja no és necessari que els fills/es es quedin a menjar aquí.

Fet per: Marc Alonso, Eudald Anguera, Pau Gratacós i Roger Mena.

close

El més recent