Trenquem amb els cànons de bellesa asfixiants

/
61 views

Una nova notícia ha provocat una gran revolta entre la societat més jove. Marques de roba tan populars com H&M, Mango i Bershka han suprimit les talles grans de les seves tendes físiques amb l’excusa que no hi havia prou espai a les botigues i, com a contrapartida, han indicat que aquestes talles es continuaran venent online, per la qual cosa no estan discriminant a ningú.

Si una noia gasta més d’una talla 40 ja no entra en els cànons de bellesa establerts

Aquest fet però, no fa més que perpetuar uns cànons de bellesa que des de fa anys ens estan intentant imposar des del món de la moda i que porten a pensar que si una noia gasta més d’una talla 40 ja no entra en els cànons de bellesa establerts i per tant, no pot resultar atractiva. Entrar a una botiga i no trobar roba de la teva talla innevitablement fomenta la baixa d’autoestima i pot conduir a transtors alimentaris com l’anorexia o la bulímia.

Aquesta decisió presa per les grans marques de la moda, xoca, a més, amb el canvi de mentalitat que des de fa ja un temps ha experimentat la població més jove. Actualment, ja no es discrimina a les persones de talla gran o a les persones que surten dels estereotips ideals com es feia abans, sinó que es valora i es recolza la diversitat i es rebutja qualsevol tipus de discriminació.

En aquest sentit, hi ha marques com “Savage x Fenty”, una col·laboració de Rihanna, que produeixen articles amb varietat de tallatge i que pretèn incloure tot tipus de cossos. Marques així han ajudat a obrir la seva mentalitat i fer que incloguin talles més grans i així canviar cap a millor la mentalitat tòxica que s’està creant.

La influencer Dulceida ja fa anys que va fent diferents campanyes per respectar i estimar cadascun dels cossos. Això ha anat obrint moltes mentalitats. Aquesta influencer aprofita la seva popularitat per reivindicar aquesta gran lluita.

De cap de les maneres es pot discriminar a cap sector de la població, i menys pel tipus de cos que tingui cadascú, ja que cadascú és diferent i únic i aquí rau l’autèntica bellesa. Pots ser més o menys prim, alt, baix… però tots hem de tenir el dret de comprar a les botigues que més ens agraden i a vestir-nos com vulguem.

Les grans marques van en un camí completament oposat al de la societat actual

Les grans marques s’haurien de replantejar quins valors volen promoure i cap on es dirigeixen, perquè van en un camí completament oposat al de la societat actual. No senta bé a ningú que et classifiquin pel teu tipus de cos, i si no entres en la classificació que busquen, l’hagis de canviar. Si no ets el prototip desitjat, se suposa que has de canviar, i no és el cas, de fet tot el contrari.

La bellesa de les persones és que cada una pot ser completament diferent de l’altra, no tots i totes amb les mateixes mides. No canvis el teu cos pels altres, estima’l.

Fet per Sara Forés, Irati Jornet, Olalla Suárez, Claudia Thompson i Cinta Valero

close

El més recent