Una nena de 10 anys mor per culpa d’un repte viral a Tik Tok

50 views

Itàlia bloqueja el TikTok d’usuaris d’edat no verificada després d’aquest fet

Dissabte passat a Palerm va morir una nena per asfíxia a Itàlia per participar el repte conegut com “ Blackout challenge”. Un repte que consisteix en què els participants han d’aguantar la respiració fins a ofegar-se i perdre el coneixement  i així poder experimentar sensacions fortes. La menor va ser trobada inconscient a casa i ja no es va poder recuperar. La nena ja inconscient va ser trobada per la seva germana petita de 5 anys i va ser transportada a l’Hospital Infantil de Palerm. 

Les autoritats italianes han ordenat a l’aplicació, després d’aquest fet, que bloquegin els comptes dels usuaris italians que no tinguin l’edat verificada. Després de la mort de la nena , la fiscalia de Palerm  investiga una suposada “instigació al suïcidi” com a causa de la mort. 

La importancia de saber gestionar les xarxes

Fets com aquests d’Itàlia ens condueixen a pensar en com de perjudicial pot ser l’ús de les xarxes socials en els i les adolescents. Per analitzar aquest fet des d’un punt de vista professional, hem parlat amb la Maria Helena Gaeta, psciòloga de La Salle Premià. La Maria Helena ens ha destacat la importància de gestionar correctament les xarxes i de posar-hi límits per tal que aquestes no esdevinguin perjudicials.

El que queda molt afectat amb l’ús excessius de les xarxes socials són les hores de son que necessiteu.

Maria Helena Gaeta, psicòloga de La Salle Premià

A més la Maria Helena ha afegit que el que queda molt afectat amb l’ús excessius de les xarxes socials són les hores de son que necessitem els adolescents per rendir en el nostre dia a dia “Està molt demostrat amb molts estudis que utilitzar les xarxes socials abans de dormir afecta el cervell, no només per les hores, sinó perquè l’ús de llum pot afectar a l’alliberament de l’hormona per dormir, i clar això afecta després al vostre rendiment escolar”, assegura Gaeta.

No obstant, la Maria Helena també destaca elements positius: “les xarxes socials són bones per poder expressar-nos i i trobar una identitat pròpia, i que també ens coneguin quins valors tenim, com som, i també trobar suport emocional amb les coses que fem”.

I ens deixa amb unes recomanacions finals per fer un bon ús de les xarxes:

  1. Aneu molt en compte amb les fotos que es publiquen i el que diem.
  2. Configureu molt bé la privacitar i sigueu discrets.
  3. Si eniu dubtes o algun problema sobretot s’ha de parlar cara a cara i demanar ajut als pares i mares o a un adult de confiança.
  4. Creeu un horari d’ús, perquè limitant es pot convertir una addicció.

Fet per: Mar Comas, Míriam Boguñà, Laia Aracil i Carlos Lin

close

El més recent